潛水JJ集中討論區

427 回覆
7 Like 2 Dislike
我之前想去不過覺得有D貴同一價錢可以有更多選擇. 如果未玩過LIVEABOARD 可以試下斯米蘭, 平平地試下鐘唔鐘意1日3-4潛, 落船仲可以停布吉休息2日.

不過去過船宿返唔到轉頭, 密集式咁潛好正. 建議最好唔好穿1件過既WETSUIT唔係上上落落又穿又除怕你冇哂力. 我個人多數穿件打底背心 , BOARDSHORTS 同 FULLFOOT FINS. 總之方便穿同除就得.
想買多對fin玩下
睇中diveriteXT 見網上評論幾好
但香港上船好似未見過有人用
有冇Ching有用過?覺得點?
呢隻我見過有人用呀
硬但係好夠力
有無人用過台灣牌子既reg
覺得IST R860 好似唔錯
你不如講你既筆直啦!寧願買大牌都好過ist
硬身,頂流good,小重
我以前成日都帶JETFINS去外潛貪佢夠哂POWER頂流一9流.....不過慢慢發覺要頂大流既程況根本好少, 真係遇到既要頂既時間亦唔太長. 如果要持續頂既不如叫DM上水算把啦. 所以而家對JETFINS 基本上都長埋床下底
有冇iPhone潛水殼推介
最近考完open water diver
買完gear 黎緊希望可以自己組團潛水
您入左TG grp未先
潛水tg group? 應該無入過 可以加我入去?
@drinkwaterla
halo 想問下係咪有潛水tg grp啊
可以加我嗎?
https://t.me/happyfecessssss
full gear買哂?
巴打你考完ow就買gear, 恭喜你入坑
買齊左
洗左15k
你一齊上堂嘅同學仲會唔會玩?
一開始跟吓教練fundive先lor
約左下星期dive了
希望keep到間唔中玩咁
新牌仔留名
最近weekend 船期都好full
我要特登AL請weekday 先出到去玩
我都啱啱拎咗ow
但淨係買咗副mask
諗緊好無直上aow
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞