潛水JJ集中討論區

419 回覆
7 Like 2 Dislike
香港應該難啲 定係你想釣人
唔上A仔拎住個OW基本上係冇乜用, 當然你都可以潛不過你去外潛時得個O仔我怕你10個有9個DIVE你都冇得潛. A仔接近係必修
同埋a仔叫advanced open water, 但唔代表你個人會變得好advanced, 只係o仔嘅延伸

a仔嘅dive係體驗唔同種類潛水, e.g. deep dive, navigation
文華好似都係黃?
@chw012
apple watch ultra大家點睇
想買
唔知點解我由一開始就唔多鐘意IWATCH個樣所以完全冇買既衝動, 不過身邊朋友就好多有興趣
有fun dive好介紹 一路都想學潛水 但鼻敏感嚴重到間中會耳嗚又淆 聽巴打講可以玩fun dive試下先
你係咪講緊dsd 不過個人覺得香港dsd 好唔扺
同意,因為dsd目的係要學生體驗潛水同水底世界,香港水底適合新手嘅地方真係唔夠colorful同多海洋生物,多數要~15米深開始先有colorful軟珊瑚花園, 火石叫可以接受嘅地方玩dsd, 海葵林都幾大同埋新手應該鍾意睇nemo橋咀牛尾呢d就算吧啦
N年前冇而家咁多潛水船簡要上船先知去邊潛......可能架船人又唔多所以成日都話邊度邊度水唔清就近近地去橋咀, 最後連續3次上船都係去橋咀潛後就絕少再係HK潛了.
DA DE? 佢地船好多係教練帶學生fundive,好多新手, 所以就唔想去咁遠
應該冇乜教練咁好dsd 出火石
唔係, 係D細潛水公司來而家已經執左.
呢隻好似無得用wide鏡?
有冇ching用過diveroid
依家用咩多?
雞肋

不過對 apple watch 嘅現有用家/未買類似產品嘅普通消費者應該幾吸引
依兩個月咁清水都唔潛
咁diveroid有咩?
都係睇船當日schedule ge

dsd去橋咀真係趕客
琴日同前日能見度15米
少係HK潛係因為一諗到要返屋企洗 GEAR同周圍搵地方掛就即刻軟哂. 記得舊年好似有間年輕人既潛水店代洗GEAR唔知係唔係執左因為好似都唔多見佢地出POST了.
有 好似㩒過掣就轉到鏡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞