俄佬睇嚟就嚟玩完 依家連WW1嘅水冷式機槍都拎埋出嚟用!

349 回覆
221 Like 9 Dislike
講得好 秒
唔係既, 近距離殺傷力好大
同埋排射去到美國內戰已經散散地
當時填裝快左好多, 後膛槍開始出現, 一開始兩邊都用拿破崙時代既戰術, 一開始傷亡太勁, 之後士兵開始散開
垃圾到
世界第二陸軍
睇下海灣戰爭咩效率再打飛機啦
主力?普京親身上陣做俄國隊長?
趕住要 冇時間塗裝
今次俄烏戰爭後, 睇到呢D場合就知道要祭出反坦克武器

Javelin, NLAW表示

烏克蘭自家製的反坦克兵器, 仲可以遠端操作, 呢堆坦克變哂廢鐵都唔知發生乜嘢事
依家先進反坦克武器, 只有主動式防禦先"有機會"抵擋到.

叫做"有機會"係因為主動式防禦都會有死角, 迎擊用彈彈數有限, 仲有同時幾枝反坦克兵器由唔同位置飛過來招呼的話, 主動防禦會應付唔切.

計番反坦克兵器同一架坦克的cost的話, 就算用5-6枝買起一架裝佐主動防禦的坦克都有賺.
nlaw 仲貴過架T34錢七
驚佢放核武攬炒
啲民兵都有分窮L同重課金,窮嘅就攞呀爺喺二戰打仗留低嘅槍(例:波波沙),重課嘅連FN SCAR都有
人地重機槍配Toyota
高級版
打人打到自己就嚟滅國,真係霸氣
美國內戰時期, 最重要係現代子彈始祖~米尼彈大量使用取代舊式圓彈, 加上新式銅板擊發槍, Enfield P1854, Springfield 1861等, 威力射程各方面已經非常強勁, 戰場不限於開闊地, 大量嘅森林戰, 城鎮戰, 散兵戰術由此而起, 線排陣列大幅減少改為小組甚至係單兵, 美國內戰中後期發明左六角槍管, 射程大幅提升, 較有錢嘅北軍有專用嘅精確射手兵團, 可以喺敵軍射程之外射擊, 咁有專門嘅狙擊手學校, 射殺敵軍將領高價值目標

同期太平天國戰爭, 中後期大量熱兵器使用, 清兵有常勝軍, 華勇洋槍隊, 太平天國亦大量購買新式洋槍, 有美國軍人指揮, 蘇州圍城同南京城下都係打壕溝戰
一戰大多數係全威力彈,火藥量多過而家,但係之後發現會火力過盛先轉做而家呢啲
呢啲咁嘅導彈好q貴,而且俄佬存量一定唔多
見到有d成身美帝裝備
既然都係1發導彈死
T34性價比高架
可能仲平過啲標槍
問題係T-34會比RPG同機炮輕鬆開罐頭

咁點解唔乾淨繼續整BTR同BMP?
呢個咩動畫嚟
烏克蘭都係用NLAW多,標槍操作太複雜
少女與戰車
喂 屌你老母又有人放fake news
根本無比人佔領
《俄烏戰爭一個月》一圖看懂烏克蘭被俄軍佔領了多少
https://lih.kg/2943934
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞