俄佬睇嚟就嚟玩完 依家連WW1嘅水冷式機槍都拎埋出嚟用!

349 回覆
221 Like 9 Dislike
攞車去換水
架水炮車自己咪又係要入水,烏克蘭依家仲係成地雪,農用車加Maxim應該幾好用既。

不過真係柒啫
依家係連戰爭都贏唔到
仲衰過蘇芬戰爭
因為咁樣做有好處,步兵坐出面可以幫坦克做眼,前者好多盲點,特別打城市戰

美軍喺中東一樣咁做

你咪攞弓箭嚟同馬克心機槍m1910對打

射程為2200米 你弓箭有冇200米都成問題

理大圍城咪見到

穿透力強,傷口細,對人傷害其實唔大
呢個亦都係自動步槍棄用全威力彈,改用中間威力彈嘅原因

現代只有特殊作戰環境例如:夜晚唔可以有火光、唔可以有聲、現場有易燃易爆物唔可以有火嘅情況先會用複合弩
無美帝課裝俾佢死撚咗十世
低強度戰區, 或安全區先會咁樣坐

但俄佬任何時候都鍾意坐上去, 打車臣衰過無數次, 連人帶車炸到飛起傷亡加倍
顧掂你自己份糧先啦5盧布
幾百年黎最柒

克里米亞戰爭1家挑英法土,雖敗猶榮

一戰打柒奧匈同土耳其,迫德二係西線調兵返黎,算係咁。

蘇波戰爭,建國冇耐,而且先勝後敗,有啲頭彩

蘇芬戰爭打得柒,但好歹算係贏咗,迫芬蘭割地

後面二戰同冷戰更加唔駛講

依家
Btw普京德文幾好,佢後生係KGB個陣好似係駐東德

唔爭在出埋波波沙
少女與戰車
監督係水島努,反送中嗰陣好支持香港
炸彈之父 氫彈 沙皇炸彈 拎左出黎未?
原來要用晒所有WW1既物資先係出盡主力

https://lihkg.com/thread/2940348/page/1
鄭立:必須潑個冷水,俄軍主力仍然都是未出!
弓問題係難訓練,重磅既唔係人人拉得開
槍就有手有眼就識開

而且子彈打中人體的話,中槍者好大機會快速失能
中箭就不一定

得北韓 中國 俄羅斯會搞閱兵 其他國家真係未見過
即係已經冇晒正常用嘅武器,有乜就用乜
真,最撚先進嘅電腦同手機,甚至乎datacentre 都係行緊水冷
即刻玩company of heroes先
人地咪講緊弓箭同槍既差距囉 你閱讀障礙?
Ppsh41
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞