俄佬睇嚟就嚟玩完 依家連WW1嘅水冷式機槍都拎埋出嚟用!

349 回覆
221 Like 9 Dislike

咁西方國家都會閱兵
不過人哋閱兵真係閱啲兵,
士兵為主軍備為輔
唔似支蛾搬晒啲飛機坦克大炮出嚟唔知做乜
好明顯係聽左連登仔講坦克無用
其實按戰爭形式黎睇,火槍兵係取代肉搏步兵做消耗品,而取代弓箭做遠程輸出既係大炮。
前蘇聯好多既建築都係為左防核彈

現代步槍彈設計到打中人會在體內翻滾,形成較大既空腔,
中身、中頭都會重創
箭唔中要害,對方應該都有時間反擊

Rambo個爆炸箭,睇落細過手榴彈,唔可能有大威力
(仲會因為配重不平衡減低射程,
引信好難SET(時間難夾?觸發會怕唔夠力引爆,set個力細又怕佢未射就爆)
二戰德軍同紅軍唔同,佢哋採用相反方法,用可拆卸式鎗管,鎗管過熱就換條新嘅上去
接近淘汰咪得 確實唔少支語都係照搬英文 例如優化 呢個現象學術上稱為歐化中文
二戰蘇聯一樣有 DT27, DP28, SG43 依類氣冷式/快拆管設計嘅機槍, 不過Maxim 太過經典啫
用超音速你唔講?俄佬用咩呢場仗都係win硬架啦,去到最後佢仲有核彈,迫到佢用佢會唔用?
印度
支那牌子vs日本牌子 你話呢
唔會啦
日本比2粒炸完咪一樣正常運作
同埋而家既氫彈冇咁多幅射
前蘇聯好多建築都係用氫彈炸完再起野
美國佬玩完代理人戰爭果陣
冇睇咁多sor
Poly 睇相係反曲弓,磅數通常唔會過30 磅,新手弓更加輕

箭頭仲要係運動用所以對人傷害會比較細

不過最後果段認同,尤其弓要企起身先用到,射程又唔會超過100 米,冇乜情況下會用到
一支NLAW死晒
BF1
無電子野隨時用無核emp彈俄佬有有核同無核版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞