Elden Ring邊個boss最型?

311 回覆
57 Like 7 Dislike
佢點都會發癲
講開又講,今集嗰啲OST又真係差少少
接肢完全冇人提
留意吓啲物品描述
壁外雪原仆街電馬,未行到boss房都飲晒水
佢仲會係到碌下碌下扮工
佢係大波定大肚
Elden Ring個世界其實係會不斷有野跌落去交界地
所以塔拉恩先會用重力魔法控制住唔比"星星"流動
佢係菈尼變出黎想殺左你
佢唔係菈妮老母咩
Phase 2應該係菈尼整出嚟既幻像
留意返,佢會叫菈尼比我地果三隻狼出嚟
係勁既
睇返過場, 破左第1階之後

中間舊黑氣講到明佢係菈尼
呢隻王黑氣變出黎既
原來係咁 咁係大波定大肚
ds2無其他人講到咁糞 本身宮崎走左去整bloodborne ds2唔係佢全權負責
雖然地圖設計濕鳩 怪舖排又密又煩 王又廢
但係玩到爆左機我又覺得幾好玩
同埋pvp係咁咁多代入面最平衡
又開創左power stance轉武器move set呢個玩法

不過次次都要屌個地圖
搭lift去熔岩城同古龍座山真係九唔搭八
同埋DLC個雪地真係cancer級數 重有幾隻老虎gank鳩你
最後係公認魂系入面最撚煩既阿瑪娜祭壇

要講今集elden ring有咩衰
就係d王唔夠舊時幾集做得咁好
以前打唔贏都好少腦死打法
唔會召左人之後鳩放魔法/戰技就打得贏
就算有外鄉人戰法都好 個玩家都要有一定技術先贏到
今集隻隻王都可以腦死咁過
就算最後憑自己技術單挑贏左都好
個成功感都唔高 因為你知道你有無數方法去輕鬆贏隻王 只係你無用個d屈機野去贏
變相搞到隻王好似廢物咁

soundtrack輸曬比ds1/3 bb dlc
無首歌印象深刻
氣氛碎星最好 摔角佬都好有霸氣
cutscene我覺得ds3做得好d
dancer慢慢跌落地 不死隊插死隊友再攞劍指實你 無名同風暴龍降落 呢d王未打已經覺得好撚有壓逼感
屌你elden ring 連黑暗棄子同接肢呢d大王都重覆用 間接降左佢地身份做卒仔級數

希望佢出DLC整到d王難返少少 霸氣返少少
特別係d歌
太廢
打完都唔記得
最深印象係拉卡德,跟住就冇啦
火山駝背蛇女如果當佢係人都算係好人既
今集周圍都係腐敗樹靈同神皮真係煩到屌出聲
特別係樹靈成日要係細場打
鏡頭轉到都唔知做緊乜

Bgm 黎講真係差啲
Bb首路德維希正到耐唔耐都拎出黎聽下
比起其他boss 要睇npc果場發揮好唔好
有時一開波轉兩下npc死晒就大壓力好多
當然 可以話開放世界刷多幾lv就屈lv過
D boss重覆到爛
好中意佢 即使佢係蛇形態
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞