foodie用ig收陀地

1001 回覆
6702 Like 93 Dislike
你似係重度
人地連名都未知,你就屌返人鍾意當人係神
你有冇諗過去驗下智商
唔出奇,起初openrice呢班人出嚟,篇篇寫到水蛇春咁長又日記式食評就係為咗升lv等d餐廳請佢哋試食,咁好心機作晒文就係為左免費飯,本質就係貪小便宜,係後來升格到可以賺埋廣告費
真係⋯俾呢啲仆街foodie一句判死刑
我frd做cafe 小店黎 話有次f.o._ 果個神枱級好低調黎到 自費嗌左唔少嘢食同嘢飲 第二日即刻出post介紹 都係佢出咗post先知佢嚟過
我規定cls ,佢邊撚個呀
開佢名啦咁癲
因為已經兩三年前嘅事
我真係搵唔返嗰陣張cap圖
我依稀記得嗰陣張icon係黃底有一對手畫嘅情侶咁囉
影衰晒佢啲同行
建議一人開一個ig foodie ac
大家一齊發達
電子乞衣打下字就可以免費飲食 仲有錢乞
所以幾時都話做人要進修下自己
做電子乞衣幾舒服
問題係仲有一大堆跟廣告既無腦食客同 followers
1.2萬follow就學人收陀地
出食評係個人口味都算

有d係所謂品評係拎幾間來比較,當正自己味王咁,原來背後係收某一間錢
「又北海道又三重芝士,呢到都值$30」、「芝士味都ok

你誤會左啦
佢寫到咁hea係因為依間野冇比錢
明讚暗踩人地件野唔值30蚊
開名啦屌
openrice都係咁啦
其實成個香港都俾佢地玩臭晒
OpenRice就不嬲都係充滿打手好評
而家連google map個評分都係唔準
試過去一間google map幾高評分嘅西餐
Dllm 又貴又唔好食,完全唔係啲人「好評」咁樣講
後來先發現間野請勁多呢d foodie打手
好嘅foodie固然有,但就係呢啲乞衣foodie搞衰曬個市場
得嗰一萬幾千followers,好心就努力經營自己個page,而唔係走去乞錢
神級二次創作
https://lihkg.com/thread/2900870/page/1
依間垃圾又貴又難食 但openrice啲正評多到嚇撚死人
開咗名人地會斬你全家?
咁更加應該開名
哇呢個真係要開名
Cls已經唔係r野食咁簡單
呢個同打劫有咩分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞