收集smile矯視失敗經驗

206 回覆
46 Like 10 Dislike
唔係,如果真係純粹價錢問題,應該所有醫生第一時間推你做ICL
本身ICL 既風險同負作用對比SMILE 不相伯仲
一樣係不可逆轉
wear glass
武統醫生
睇醫生唔計
做左2個月
夜晚睇會有炫光,似有層霧甘
醫生話正常,因為我瞳孔夜晚放得比正常人大,啲光係邊位入會有甘既情況
so far 好滿意,因為起碼唔洗日日戴甘重既眼鏡,輕鬆好多
ICL 每年要檢查一次,驚粒野撞到後面會盲
咪係 垃圾希瑪狗也不屌
唔止,仲會加速角膜內皮細胞數量下降
嚴格啲講根本技術仲係摸索階段,未有完全解決方法,到底點樣放入去先無問題
要keep住檢查其中一個原因,就係要讀取細胞數量
朋友做咗 覺得失敗
佢眼乾 室內都接近睇唔到野
佢仲要去覆診 啲視光師同醫生都成日好似水尻佢話無事咁
全香港得12位醫生識做
有錢都要排隊
其實啲人負皮啲成功經驗做乜鳩
我相信一定係有人做完手術失敗 分享出嚟等人考慮風險係十分好嘅事
但唔好因為咁就盲反 覺得成功嘅分享一定打手或者伏人
利申 smile成功例子with夜晚眼乾 但冇後悔
想問做咗幾錢?
冇記錯唔揀醫生就22k, 預多2-3k包晒d藥呀術前術後最後全面檢查咁上下
指定醫生就唔記得了

可以打去問下, 佢會要你去check+briefing一次先
我做個時都掙扎做唔做smile好,結果簡做lasik,手術第二日後悔做得太遲,做左三年幾都睇得好清,完全冇近視,但我平時工作都對得多電腦,我諗我係比較好彩,咁啱醫生手勢好所以想做就做,不過記得了解清楚,去聽多幾間講座比較下,大概feel到係咪伏
補充多句左眼成百五度散光都清埋,夏天流汗唔帶眼鏡真係好爽,好似重過新生咁
想問幾多錢
我做完手一星期多,右眼都仲有150度近視,係唔係失敗咗?過耐會唔會改善番?
2009年做過激光矯視
上年開始越嚟越矇 呢啲係咪叫做 進入帶返眼鏡階段?
用眼習慣唔好近視就會變返深
想問養和做幾多錢左右?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞