收集smile矯視失敗經驗

206 回覆
46 Like 10 Dislike
想問做完失敗咗嘅經驗

例如 術後復原時間已過 但視力冇戴眼鏡嘅9成
眼矇 眼乾 out focus 暗黑環境睇唔清 etc.

做完變左咁
咁你想唔想做
見佢做優惠又想做 但如果做完得不償失好慘
how much is it now?
I am planning to do it this summer
做之前然係滴麻醉作用嘅眼藥水
但做個時感覺係點? 就咁望住啲光就做完?
如果麻醉唔夠咪痛死
希瑪 叫好唔好? 我唔想再wear glass.... 但其實我份工係要對電腦... 好怕好快反彈...
不如怕做完睇唔睇得返嘢好過
但佢價錢好吸引 fb又出新廣告
就係想睇下最worse可以係點先喺度問下
都係果句啦 好多眼科醫生自己都唔做

網上好多打手唔好盡信
我又唔怕~ 咁始終人人復完都唔同... 如果要計, 只係怕做完多9 餘多過side effect
呢句成日都可以打醒我 都係戴眼鏡算
做果陣瞓喺張床 部機枝槍會對住你隻眼
開始做果陣時部機見到有個綠色圈(定唔記得係綠色點) 而你就要望住個圈
跟住會開始射laser 會係綠色點圍住中間個圓圈
慢慢你會睇野變矇(因為佢cut開咗你角膜)
之後移走部機等醫生鉗走你塊角膜(呢個步驟真係好核突好唔舒服因為你會feel到有D野扯郁你隻眼
之後做完兩隻眼就去洗眼 全個手術大概15-20分鐘
利申 暫時小弟睇野仲幾好 喺旺角清晰做
同埋2019年做
Smile 過來人 唔建議做 麻醉過後隻眼勁痛 都算
術後夜晚視力下降 眼乾 長期依賴人工液水 飛蚊增多 會有水霧 康復時間長 心理壓力大撚到hi hi
重點係唔會清得晒 佢75度就叫成功 唔會做增進亦做唔到 有剩度數焗住接受 揸車要配眼鏡

再黑D就剩或者反彈超過100度 角膜厚度唔夠做就88 夠做增進就要做LASIK 隻眼風險又多左 例如將來有撞擊 角膜辧移位

Smile根本係睇運氣 你要對電腦反彈風險仲高 當初唔信連登講咩有打手 點撚知真係有成班Pr Smile睇論文都知準確到咁本冇D人咁講 準確度咁高 咩清零25度聽下就算 最好有心理準備
身邊係有朋友做咗
so far 冇事
有冇朋友做ICL,之前的起心肝去做 驗眼師話我淨係可以做ICL,2隻眼要8皮
點解淨係可以做ICL?
旺角 好出名個間 做完SMILE 7 個月,都仲係睇電腦字好一般,應該話睇 發光既野,有 少少光暈 Blur Blur 地

吊佢老味,除左話你唔夠眼水,無其他野講。

去左理工驗撚埋眼,佢話唔少人做完都差少少,但又唔係用番眼鏡可以改變到既事
所有激光/smile 一律建議養和
睇電腦字差左? 我都係,根本準確度唔撚高,仲成日Facebook 賣廣告,吊佢
做完幾個月,無乾

淨係彈左25度散光同夜晚全黑睇野唔太清

Overall係滿意既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞