IT討論區 (146) Git blame

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
明了
太土炮幫唔到你 呢啲情況我地一般用錢炸落去
Leetcode識基本 就得。

花多啲時間 熟習job requirements仲好。

Code test應該會有。但code test唔係只係得leet code。
你個data source係咩?

你係Python? Rest都有好多lib,你係邊款? urllib? requests?

利申:Algo trader
Azure Databricks做法: 開幾個clusters,rest api get data,data 共同load去delta lake。

Set loop時間
稅仔從來不存在
笑話都稱唔上
估計水吧想講anti-corrupting layer
16+3summer+3winter
身為一個tech人
建議你用一個叫email工具
通常用english呢隻lang
解釋番點解你需要多過20 post
佢有一定機會會開比你,或者俾個plan你
total cost平過你左搞右搞
上面個討論幾似平時番工啲situation
又係有啲唔識溝通但又自以為很強tech的人propose d so called workaround 去solve啲應該在other side 的problem
唔做咪唔洗搞咁多野
唔做=missed opportunity
係窮呀屌你老母
有冇試過夾硬玩workload令到azure web service basic tier always-on
其實手巴覺得牙青講得啱
買多幾個session 或者升級下啲session先係最好最快既方法
呢個亦都係手巴公司直接用錢炸落去既方法
講真 scale up有pnl既 窮條毛 如果窮既咁你係咪真係想scale up?
做是找對的人對的方向去做
不是永遠在自己的角度用自己的knowledge solve (簡稱showoff)

以廚師做比喻就係你想寫條魚但係來貨係差/臭魚
然後你唔介意成本諗住100種方法去整到條臭魚好食少少
倒不如同來貨商傾吓入啲靚貨好過
仆你個街
又諗得幾通透
我成日被manager 話我做ba仲勁過做dev的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞