IT討論區 (146) Git blame

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
我會Apply翻Memo ,usecall back 呢d去整翻好d performance.
要留意parent component re render 也會rerender child component
需要increase performance 時用usememo/usecallback 等等
仲有redux/mobx 呢啲state management library
然後複雜少少的event logic 可以考慮吓rxjs
你個function簡單咪唔洗usememo

複雜,多state要manage都係要用redux,易organize過你就咁純react搞一大餐
useReducer我印象中好雞
useReducer同context已經取代到redux大部分
基本上玩吓table嗰啲已經成日要做optimization
Context 跟redux 是solve 緊不同use case 唷
係嘅
MobX
React docker呢D野比個正常人senior靠自己1-2個禮拜都pick up到啦
唔好會幫佢太多添, 分分鐘唔小心幫左佢過probation
宜家仲有callback hell?
咁d code應該幾爛
唔係掛..

最近見Microsoft, Amazon請好多Solution Architect。只係Google, Facebook 起香港得operation teams,無dev
稅後monthly salary 70k CAD咁高?

我想知Microsoft, Apple, AWS 一般香港畢業生收入幾多? 準備in
巴打 我想請教下。我最近plan緊 畢業後 stream B去加拿大。

想問:如果外地生 去加拿大搵份唔伏既工,易唔易?你覺得 加拿大IT環境 係咪比香港好?
我打算搵份cloud data related既工,但唔知加拿大環境係點。

你認為
1個國際programming比賽winner,
1個Hong Kong local比賽winner,
AWS SAA
Azure Data Engineer Asso
Azure Az104
外資vendor 1yr intern + 銀行intern

夠唔夠我過去搵工?我一直唔知加拿大個IT偏向請乜人。

data工會唔會較多機會?
有冇話申請加拿大IT工之前,要注意乜?

我仲細過,一個人去外地,怕人生路不熟。求指點
就咁睇你d bg 唔錯啊
其實呢邊要入細公司都多機會,不過人工唔會話好高
但你入左行先就會好好多

最壞就讀個類似ive 個類既course, 會幫你識人同搵工
你幾歲???
F兄 你打算移民?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞