[J-Pop] 大原櫻子討論區(4)

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
原來今日櫻子千里迢迢去 札幌日本大學嘅 桜虹祭,為自己讀嘅大學奔波,乖乖。雖然佢讀嘅係東京日本大學。

呢間日本大學好似係集團式,好多分校

係啊,係日本最多學生嘅私立大學。佢個藝術學部都幾出名,據聞偏差值幾高。

如果櫻子冇做藝人,應該會一直讀桐朋學園,由幼兒院到大學一條龍。係東京出名嘅私立學校。

唔講真係唔知
有點可惜

之前有巴打話想多了解櫻子,就寫少少佢嘅學校。

之前櫻子話錄「ひらり」前回到佢幼稚園到高二嘅母校,就係桐朋女子高校。但因為名門校規好嚴,唔准學生參與藝能活動,所以(傳聞)櫻子2012年拍劇集「高校入試」做臨記後,(有大頭樣特寫有對白),就俾學校請佢自己退學。之後入左好多藝能人讀嘅和光高校(男女校)讀埋高中。佢畢業典禮上cosplay 做Cinderella。

再查一下原來桐朋大學音樂部係非常出名,尤其古典音樂同指揮。不過櫻子興趣係戲劇方面,所以入左日大藝術學部,估計主修戲劇。

題外話:之前有訪問過佢小學老師,話櫻子係「箱入り娘」,即係受過份保護嘅小姐。
原來今日櫻子千里迢迢去 札幌日本大學嘅 桜虹祭,為自己讀嘅大學奔波,乖乖。雖然佢讀嘅係東京日本大學。

係啊,係日本最多學生嘅私立大學。佢個藝術學部都幾出名,據聞偏差值幾高。

如果櫻子冇做藝人,應該會一直讀桐朋學園,由幼兒院到大學一條龍。係東京出名嘅私立學校。

唔講真係唔知
有點可惜

之前櫻子話錄「ひらり」前回到佢幼稚園到高二嘅母校,就係桐朋女子高校。但因為名門校規好嚴,唔准學生參與藝能活動,所以(傳聞)櫻子2012年拍劇集「高校入試」做臨記後,(有大頭樣特寫有對白),就俾學校請佢自己退學。之後入左好多藝能人讀嘅和光高校(男女校)讀埋高中。佢畢業典禮上cosplay 做Cinderella。

再查一下原來桐朋大學音樂部係非常出名,尤其古典音樂同指揮。不過櫻子興趣係戲劇方面,所以入左日大藝術學部,估計主修戲劇。

題外話:之前有訪問過佢小學老師,話櫻子係「箱入り娘」,即係受過份保護嘅小姐。

原來你知得咁多,
櫻子原來被過份保護
佢間學校真係好似好嚴
咁點解仲同母校咁多聯絡?

唔講真係唔知
有點可惜

原來你知得咁多,
櫻子原來被過份保護
佢間學校真係好似好嚴

因為櫻子念舊卦?

其實以上都係從D專訪中睇番來。加少少網上傳聞。上次Quick Japan佢同花花對談都講左好多細個時嘅嘢。

可能最近一年冇打機丶冇心機睇足球所以得閒左,依家努力硏究「櫻子學」中,我都覺得得自己好無聊。
今個星期三晚NTV 首播「過保護のカホコ」(過度保護的加穂子)
高畑充希做,我覺得會幾好睇。
其實櫻子個天然樣都好適合做呢個角色。

女主角個名好攪笑,叫 根本加穂子,「加穂子 」同「過保護」同音。
今期VIVi 香港版

唔講真係唔知
有點可惜

原來你知得咁多,
櫻子原來被過份保護
佢間學校真係好似好嚴

因為櫻子念舊卦?

其實以上都係從D專訪中睇番來。加少少網上傳聞。上次Quick Japan佢同花花對談都講左好多細個時嘅嘢。

可能最近一年冇打機丶冇心機睇足球所以得閒左,依家努力硏究「櫻子學」中,我都覺得得自己好無聊。

同你一樣既!!!
今期VIVi 香港版

櫻子的日常彩妝
ViVi咁正要買本港版返來剪頁了
朝日Summer Station 出演

「SUMMER STATION 音楽ライブ」概要

期間:7月16日~8月20日
場所:コカ・コーラ SUMMER STATION LIVEアリーナ(六本木ヒルズアリーナ)
出演者ラインナップ:
7月16日:大塚 愛
7月17日:青山テルマ
7月18日:Beverly
7月19日:WEAVER
7月20日:BOYS AND MEN
7月21日:超特急
7月22日:上白石萌音
7月23日:Czecho No Republic×GLIM SPANKY
7月24日:三森すずこ
7月25日:SKE48 Team E
7月26日:小倉唯
7月27日:THE RAMPAGE from EXILE TRIBE
7月28日:山崎育三郎
7月29日:ステージ収録の為ライブなし
7月30日:ステージ収録の為ライブなし
7月31日:AKB48 Team 8
8月1日:Juice=Juice
8月2日:たこやきレインボー
8月3日:新妻聖子
8月4日:AK-69
8月5日:どうぶつビスケッツ×PPP
8月6日:祭nine.
8月7日:つばきファクトリー
8月8日:SOLIDEMO lol
8月9日:Sonar Pocket
8月10日:家入レオ
8月11日:I Don’t Like Mondays./SHE’S
8月12日:内田彩
8月13日:大原櫻子
8月14日:NGT48
8月15日:井上苑子
8月16日:アルスマグナ
8月17日:バンドじゃないもん!
8月18日:藤巻亮太
8月19日:内田真礼
8月20日:FlowBack/MYNAME
『コカ・コーラ SUMMER STAION 音楽LIVE』出演決定!!

8月13日(日)開場17:00/開演17:30
『コカ・コーラ SUMMER STAION 音楽LIVE』出演決定!!

8月13日(日)開場17:00/開演17:30

哈哈!正想貼
櫻子去多d 音樂fes同音番呀!
昨晚Melodix 播未公開訪問片段

https://twitter.com/tatsudeluxe/status/884595764688703488
想問下一拳巴
櫻子本ViVi係宜家便利店見到好多個女人疊埋o個本嗎?
想問下一拳巴
櫻子本ViVi係宜家便利店見到好多個女人疊埋o個本嗎?

8月號有肥婆嗰本
https://www.instagram.com/p/BWZlbCTlxng/

草刈浩司IG . 百厭櫻子

https://m.weibo.cn/2187357162/4128450313385623

微博n姐發現CHERRY.co地址係同Fuji Pacific Music在同一棟大樓。
不知是否代表兩者仍然有關係?
https://www.instagram.com/p/BWZlbCTlxng/

草刈浩司IG . 百厭櫻子

係得結他手post多D櫻子
櫻子真係好可愛
https://prtimes.jp/main/html/rd/p/000000065.000025404.html

明早「My Favourite Jewel 」將會在J-WAVE 電台首播
youtube有期間限定影片,大家快睇
http://www.sakurako-web.com/news/other/20170712_3299.html

已公布特典

A Tower Record

B HMV

C TSUTAYA

D Amazon

E 樂天

其他店
個人最鐘意C
其實張張都唔錯
youtube有期間限定影片,大家快睇

https://youtu.be/9gIxs-24JJE

今次超可愛 好期待MV解禁
已在amazon, 樂天分別訂左 A盤同B盤
再搵代購喺 TSUTAYA 訂埋 通常盤
已在amazon jp, ローチケHMV 分別訂左 A盤同B盤

係HMV
已在amazon jp, ローチケHMV 分別訂左 A盤同B盤

係HMV

TSUTAYA 特典同 日亞好似,不過我鐘意特典C,唯有照買。 用日亞因為買開其他嘢所以買埋一齊運來。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞