歐洲歌唱大賽 Eurovision Song Contest Turin 2022 討論區

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
LPS
主持互嘴
VENI VIDI VICI
九號 摩爾多瓦
Zdob și Zdub and Advahov Brothers - Trenulețul
十號 葡萄牙
Maro - Saudade, saudade
十一號 克羅地亞/克羅埃西亞
Mia Dimšić - Guilty Pleasure
十二號 丹麥
Reddi - The Show
十三號 奧地利
Lumix featuring Pia Maria - Halo
十四號 冰島
Systur - Með hækkandi sól
十五號 希臘
Amanda Georgiadi Tenfjord - Die Together
十六號 挪威
Subwoolfer - Give That Wolf a Banana
十七號 亞美尼亞
Rosa Linn - Snap
Moldova睇mv冇乜感覺
但睇live又覺得幾好幾開心
Saudade~ Saudade~
CHISINAU BUCURESTI
the beauty of live TV
PIKACHU
丹麥
冰島、立陶宛歌手揮烏克蘭國旗
fuck 無丹麥
我鍾意個D必死
輸畀o靚妹
荷蘭個位係LGBT?
第一場準決賽後入圍國家:立陶宛、瑞士、烏克蘭、荷蘭、摩爾多瓦、葡萄牙、冰島、希臘、挪威、亞美尼亞

第一場準決賽直播link
https://www.youtube.com/watch?v=QQhMpP--HDk
在整個青少年時期,登霍蘭德一直飽受心理健康問題的困擾,包括出現幻聽和抑鬱症。當她 14 歲時,她因自殺未遂被送進精神病院。[10]她被診斷出患有雙相情感障礙。 wiki
首歌又真係夠料前十嘅
今屆都註定要畀佢
幾個國家嘅代表都開晒聲支持
都幾意外Moldova, 瑞士同冰島入到Final
#2 death spot果然係真既Bye Latvia

SF2應該激戰連場
我覺得佢Live唔太穩 同埋首歌其實好plain
除左Chorus之外好似有D唔知點咁
我覺得佢地贏唔贏我都會開心既 同埋首歌越聽越有味道(?)唔識講
當然要諗D好實際既問題啦
假設真係贏左 但都唔知幾時先打完仗 咁點host呢

btw完左SF1之後佢地winning odds上到47%之前睇好似先35%
https://eurovisionworld.com/odds/eurovision
可能畀隔離立陶宛 羅馬尼亞 或者波蘭搞
呢三個出線真係有啲意外
摩爾多瓦live同MV編曲完全唔同
原來你上年都有入嚟
睇怕都要 錢同基建都係問題不過搞一次真係好重皮 呢幾個國家會唔會afford到又係另一個問題
諗起之前係Youtube睇過comment話愛爾蘭RTE到依家都仲係窮到仆街 就係因為5年搞左4次唔知真定假 但幾好笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞