歐洲歌唱大賽 Eurovision Song Contest Turin 2022 討論區

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
同埋想覆樓上 唔會俾烏克蘭贏啦 佢哋贏咗其實害咗佢哋
雖然好多政治因素令某啲大國好唔受歡迎一定勁少票
但通常窮國都唔會想贏 因為做主辦國係好頭痛好嘥錢 好多國家其實負擔唔起 所以國內賽個時已經make sure唔會俾啲太勁嘅出去玩
鍾意葡萄牙嗰首
有啲似電影soundtrack
中意acapella feel
聽左兩次之後成個腦都係saudade~saudaaaaade~
咁Netflix 套戲又真係幾貼近現實
少數真係好撚霉嘅歌手
連國內都好似無咩特別
平時就係嘅
但今年情況真係好唔同
我感覺波羅的海三國 波蘭 羅馬尼亞呢啲會24分去晒烏克蘭
真心唔出奇
如果唔計政治狀況嘅話 最想瑞典贏
愛沙尼亞都想 但唔會
羅馬尼亞似俾20 / 22分烏
Jury / Tele起碼有個12要俾摩爾多瓦
首歌好民族主義feel
睇咗眼佢個IG
用香港個級數計落應該連gin lee都好過佢
可能只係黃研之類咁上下
咁又差好遠 gin lee 黃妍都一路有出歌,de forest係幾年都出唔到一首歌
咁同退出咗樂壇有乜分別
只係比較多人識嘅女人一個
我都唔知佢而家重算唔算歌手 佢之前又係簽咸球,咸球真係國際級數嘅屄
陣間係咪YouTube live?

幾個鐘後?
Final: 14 May 2022 2100 (CEST) / 15 May 2022 0300 (GMT+8)
即係3個幾鐘後....
Tidal 聽哂一次再睇live 都時間
我決定瞓個覺先 大家陣間見
成個決賽live預4個鐘
唱票都成個鐘
所以睇完場波要瞌一瞌先
如果由2012開始逐個冠軍咁數落去
佢真係極無存在感
2012 Loreen喺歐洲名氣仲係高,之後都有再玩melodifestilaven
2014 Conchita變咗LGBT名人
2015 Mans Zelmalow做咗eurovision代言人
2016 Jamala本身喺國內都係出名嘅歌手,1984而家更加係烏克蘭國歌咁滯
2017 Salvador 偽善撚,已經話唔理eurovision
2018 Netta 又係LGBT撚
2019 Duncan 首arcade唱紅咗佢
2021 Maneskin 唔洗多講
@小林兄:
The final will be opened by the traditional flag parade, introducing all twenty-five finalists, accompanied by the Rockin' 1000 performing “Give Peace a Chance” and co-presenter Laura Pausini performing a medley of "Benvenuto", "Io canto", "La solitudine", "Le cose che vivi" and "Scatola [it]".[103] The interval acts will include a continuation of "The Italian Way",[103] Måneskin performing their new single "Supermodel" and “If I Can Dream”,[104][103] Gigliola Cinquetti performing her winning song "Non ho l'età",[105] and co-presenter Mika performing a medley of "Love Today", "Grace Kelly", his new single "Yo Yo" and "Happy Ending".[106] Italian astronaut Samantha Cristoforetti will also appear in a pre-recorded message from the International Space Station.[107]
其實佢之後出嗰幾支歌都ok,係唔知做乜越做越唔見影
我仲有聽Duncan Lawrence
去埋美國宣傳
只係識Mika
正常eurovision拎冠軍會令個歌手知名度更高
衰啲講句,佢而家連拎個名呃飯食都無乜機會
所以我都覺得佢係好可惜,而家就算睇佢個instagram都唔知佢實際做緊啲乜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞