歐洲歌唱大賽 Eurovision Song Contest Turin 2022 討論區

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
五半完咗啦
我應該final先睇live,3晚通頂搞唔掂
係,始終weekend要捱夜冇咁難同冇咁大負擔
咁聽朝都係唔好咁快上黎留spoiler先會好D
個半鐘左右啦
荷蘭好聽,但唱live 好似唔係好穩
YouTube係咁彈啲Jury show片出黎 好難忍手唔噤入去
Miss咗semi1諗緊係咪淨係睇final就算
見到啲鬼佬comment
唔少對烏克蘭穩贏都唔係幾鐘意
你冇miss到,歐洲時間今晚第一場準決賽
Semi-final 1: 10 May 2022 2100 (CEST) / 11 May 2022 0300 (GMT+8)
miss左都有重播既
啊係喎 考final考到唔記得今日係10號
唔該晒你貼直播link出嚟,希望樓主會置頂啦。
https://youtu.be/xqakAZP4D24

支持丹麥女子樂隊
唔洗
第一場準決賽直播link
https://www.youtube.com/watch?v=QQhMpP--HDk
👌🏼
預告下參賽歌曲先
第一場準決賽有呢十七首:
一號 阿爾巴尼亞
Ronela Hajati - Sekret
二號 拉脫維亞
Citi Zēni - Eat Your Salad
三號 立陶宛
Monika Liu - Sentimentai
四號 瑞士
Marius Bear - Boys Do Cry
五號 斯洛文尼亞/斯洛維尼亞
LPS - Disko
六號 烏克蘭
Kalush Orchestra - Stefania
七號 保加利亞
Intelligent Music Project - Intention
八號 荷蘭
S10 - De Diepte
(轉頭補充)
今鋪真係責任全在俄方

烏克蘭作品本身幾有特色,
如果冇戰爭,可能意、法會秤先?
但烏克蘭真係唔係只靠同情分

有得揀的話,烏克蘭人想要和平獨立多過ESC冠軍卦……
永遠係2100ESC , 巴庫嗰屆超級夜波
Ronela Hajati 笑得你心裏發寒
阿爾巴尼亞欣宜掀序幕
食沙律
立陶宛廖小姐
斯洛文尼亞

Слава Україні !
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞