RAT+ve/初步確診/確診圍爐區 睇晒#1-#7再問(89)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
day 8仲係2條線,條T線仲要深色過C,
幾時可以變陰
手背小小一達
中左應該唔落樓
你又有?
⚠️ 請注意:此申報系統只供以快速抗原測試首次取得陽性結果的人士作申報使用,如市民在社區檢測中心或其他政府認可的化驗所已作核酸檢測並收到短訊通知為陽性結果,則應使用通知結果短訊所提供的連結,另行申報。即使他們在進行核酸檢測之前或其後亦以快速測試錄得陽性結果,他們亦無須再透過這申報系統登記。
https://www.facebook.com/CentreforHealthProtection/posts/5609315475750990

PCR +ve 果啲唔好再哂時間去RAT 個網報啦
我day 9都仲兩條
之前係RAT +ve既人去PCR +ve個網

而家就PCR +ve既人去RAT +ve個網
係, 另外佢default 畀90日for BNT免針紙
你要同佢講你打科興要180日免針紙
仲有要叫佢畀埋QR Code你可以入落安心出行
唔通真係要等到14日後
指定診所係咪要聽日請早
睇人
識人day 6已變陰
識人day 10先開始陰
我本身已經快測轉左陰性...佢搵左D同事問左一輪照叫我落...
喉嚨位痛第2日食乜藥都止唔到 吞口水都痛到全身抽
開電筒照鏡先見到成個扁桃線白哂 今次仆街了
你打左幾多針先...唔夠2針用14日去計
好多人要隔離令/ 檢疫令
PCR +ve 已成condom
今日Day 6
而家睇番自己既病徵…真係好輕微
少少鼻塞 (通常係一邊)
喉嚨癢同敏感 (一敏感就咳好多下,喉嚨痛應該係咳引起)
無發燒無喊唔太累無咩發熱發冷
邊有可能唔搞咗pcr果堆人先
之後又積多一批rat
Day6仲好深線
明明已經冇哂事
應該你測到邊樣+ve先就報個樣
屌 我都想知 屋企污水強檢
圍封就pk lu
如果你有PCR +ve 係應該報唔到RAT 會出SMS話處理唔到
打咗去衞生防護中心問過 都係話如果你PCR出咗結果嘅跟返PCR條link報
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞