RAT+ve/初步確診/確診圍爐區 睇晒#1-#7再問(89)

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
唔關事 中咗都未必開紙
我-ve咗5日就去 由你中招嗰日開始計15日就ok啦
同埋-ve去普通科 指定診所係for+ve
一夜晚就feel到氣管收縮係咁咳/想咳
冇錯 未好返就book指定診所
至於如患者之前沒有拍下或遺失可顯示快測陽性的測試盒相片,徐樂堅說,有關患者可於系統上載簡單聲明,當局會視為特殊處理。但如果在當局公有後再有同樣情況,未必容許不上載測試盒相片。

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1637651-20220307.htm?archive_date=2022-03-07
係 所以我冇報
係咪食咗飯 飲過水啊 會冇咁準
你聽朝唔好刷牙洗面飲水食嘢 試多次
但如果你真係早過26號既話,真係唔應該虛報。
到底點解只接受到26號
點解你想報
因為一針都無打,唔想打,想正常生活出街食飯行商場剪頭髮
但係中完無耐就去打又好似有少少玩命
想問吓如果而家中咗 但係冇報上去 如果遲啲強制要打第三針 點證明自己中過
利申 已打兩針
你唔報 點證明?
喉嚨痛得要死 如就要down機
即係想拎免針?
我同你一樣0針 冇上報 得rat 預約普通科拎到180日 但由+ve嗰日計15日先好去
佢會問你有冇核酸檢測 你答拎唔到口水樽 同有冇upload rat平台 你照直答早過26號中所以上報唔到就ok 最好帶埋rat+ve相同見醫生即日驗-ve證明
因為就嚟好返 驚報咗上去會俾人捉去隔離
7 不過個人覺得連續-ve 3日已經ok
其實有冇話指定定普通容易啲拎到
冇啊 book到就得 都係睇醫生好唔好人 指定同普通都有成功案例 我今日去普通科 都見到幾個拎到免針 個人覺得普通易book啲
謝師兄
你個醫生應該幾好人,聽過好多傳言基本上開唔到免針,話有人打完第一針流產都無
真係好好人 知我想要免針 主動開180日
試下冇壞 祝巴打拎到
你撈亂咗
中招因為講到明90日內唔打得所以係開到
問題係有醫生嚴格按指引話「康復起90日」
所以先唔肯即場開,要你好返再去診所開
好多都只開90日
180日要你再續
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞