唔該大家有啲手尾,食完外賣啲湯汁倒左佢先好掉

487 回覆
5237 Like 79 Dislike
push
對唔住以前真係好少倒湯
見個盒睇落穩陣唔會漏湯 就由得佢
今日開始會倒架啦
怪我做咩?又唔係我叫老人家做清潔工
講得好啱
現實接觸到無公德心嘅人家境普遍比較差

有個朋友ex係公屋女仔,個樣好好睇睇但無乜manner
e.g. 一齊去獨居朋友屋企打邊爐
佢枱面個area唔知點解特別多垃圾
巨量紙巾、牙簽、飲完可樂掐埋打橫擺,都幾驚人食完飯個個執野佢就㩒電話

又好鐘意扮驕生慣養
唔識做家務好似好自豪咁
反而在場個個中產家庭長大有工人,都識幫手
一句講晒
究竟倒湯落洗手盤會唔會塞?
唔塞就唔介意倒
塞就連外賣碗掉
會咁做係因為要分類回收
唔洗又打稻草人
真係要
幫推
綠在區區真係香港呢廿年黎最實際嘅環保政策
仲要多謝未有綠在區區之前由民間自發搞嘅不是垃圾站,因為認識不站我先真係認真係生活上做好回收
應該學日本,掉垃圾要分類分日子
你戇鳩㗎?
咁都要人教?
不嬲都係倒落個阿姐度
咁咪唔使俾人屌囉
高估咗就連post 都唔開啦就係做得差先要講呀?
同意 同果啲女人亂發脾氣之後理所當然咁講:女人係咁架啦 一樣 無諗過自己個問題
唔好話2007,依家都係咁
聽老豆老母講97前搭扶手電梯啲人真係會好似台灣咁一個一個咁排
唔係好似依家香港咁堆埋一舊咁打尖
我以前返工有個小巴司機每次客上落都會打招呼講小心慢行,之後我轉左工都keep住同司機講唔該
紅van 果啲洗撚講咩,10個有9個都態度勁差
踩港撚出現了
收到 佢地值得尊敬哥嗰班高官 教畜 社畜(社工)🙏
其實真,睇我#315,唔係話踩港,但對比97前整體香港人質素都普遍下降
買個過濾網就可以隔走啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞