唔該大家有啲手尾,食完外賣啲湯汁倒左佢先好掉

487 回覆
5237 Like 79 Dislike
順帶講,湯汁係倒sink 盤
廁所馬桶唔係比你倒呢d
屋企會, 公司唔會
試過拎去廁所倒, 俾d清潔屌番轉頭, 話d汁整污漕晒個屎坑仲難洗
政府有份做成。僱主都唔會有良心去邊
香港馬桶水壓已經好過其他地方好多
去流動站囉
同埋我去開果間都係強制安心既早期先會CHECK
之後理撚得你
呢樣野唔好話佢地啦, D餐廳咪又係咁, 實施初期一定做足, 之後都係理撚得你
用番個蓋漏一條罅倒湯落馬桶

跟手成盒垃圾桶

(之後比呀媽發現左話馬桶會反應一個人既咩咩咩,你倒咩落去就唔知個人係點點點
留名等睇有連登仔屌樓主多管閒事,工人人工包咗乜乜乜
住過有度隔離屋成日個碗面連湯就咁掉落垃圾桶,成日啲廚餘垃圾唔包好,後樓梯垃圾桶附近成日都油淋淋咁,勁核突

大佬啊!知唔知啲膠袋會滲漏唔100%防水架!啲垃圾水會流到成個桶都係,收垃圾都會啲水周圍流

惹啲曱甴返來會響門邊sip入屋架!親眼見過啲曱甴咁樣入人地屋企,嚇到我sip到自己門邊實一實

最衰唔知邊間屋係咁話唔到佢,好彩而家搬走左。
辛苦晒阿姐
戇鳩熱狗
咪就係
上次喺pantry洗緊碗 有個隔離team嘅阿姐粒聲唔出咁行埋嚟就將佢食完嘅杯麵水+料倒落sink盤然後行走左
係咪expect我會幫佢執手尾
所以全民禁足檢測可能唔止爆Covid,仲會爆埋鼠疫黑死病
應該倒屎塔?
同上面有啲無同理心既仆街一樣
成班連碗都冇洗過就教人倒d油淋淋既野落鋅盤同馬桶到
試下個個都咁做啦, 我估管理處好撚快會出NOTICE.
屌鳩你班冇常識既人.
叫啲人有手尾啲同做多步,總係有啲極端撚衝出黎話咁你唔順便洗埋個廁所?
我就唔倒既 直接包實dump咗佢 不過上面屌得好勁 我都唔敢多講 我只可以話千萬唔好試洗手盤 仲要洗手盤同馬桶比既話 洗手盤條渠係幼啲 更加易塞
好多香港人覺得自己俾少少錢就大晒,完全唔識體諒人
香港人其實都幾mean,幾乞人憎
如果打邊爐咁點包起掉

2007年
香港人真係好高質
我真係好撚鐘意香港
以前見到個post話啲日本家庭會用凝固劑凝固啲湯呀油呀,先攞去揼
我打邊爐最後個湯就係搵個匙羹畢走啲油 盡畢落垃圾桶 剩低啲水先倒馬桶 不過我一年係自己地方打兩三次先係咁做 長打唔知會唔會都會塞
我住私樓啲人都係垃圾分類唔做, 垃圾連包都懶得包同埋攪到周圍都係汁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞