[Find Your Line]Gran Turismo 7集中討論區(01)

1001 回覆
26 Like 2 Dislike
R2掣?
嗰關算多時間
過哂啲車都仲有4個彎剩,係自己啲throttle 要小心啲
有冇ching 知?
共用黎講
Ps4 同Ps5暫時真係未聽過
R2掣好似係通病
我都係用正方圓形代替加速同brake
S牌Formula果關我都卡緊
試下慢入快出,呢關波都唔洗轉係考油門brake基本功
巴打

另外相問下engine 轉數對架車有咩影響
或者有無啲youtube/ 文章講呢樣嘢?

上網搵過下都好似無講,淨係知夠轉數就上波咁
想問如果玩完cafe
之後個方向係咩
係唔係就online 同人玩就完
轉數影響速度
同人玩先係重點
越高rpm會用多啲油,但係越多torque加速越快
但係過咗紅線區torque反而會變細
所以要速度快就要喺掂到紅線區轉波(去setting睇下部車engine graph),過高rpm只會哂油

不過都有例外,例如低馬力turbo車出彎over rev再轉波會快過standard嘅轉波
同人玩係 Sport 個個? 玩左兩場都係得日本同香港人
香港係亞洲server
正常應該都係得 日本 台灣 香港 東南亞 澳紐
想玩番呢啲,起碼架車設定上公平啲個排位時間唔會差太遠
想問ps4用咩太盤好,性價比高
真,所以暫時Gt sport聯機係好過7
想玩Gr.3 BOP
依家既online似係鬥快全改多過公平圈速
唔夠錢改,有排賺
我反而想知 如果本身對車無咩大知識
玩過嘅都係nfs or mario karts嗰類
玩依隻係咪會比較吃力
玩唔難玩
但你話要online圈速快。
您除左需要全改之外,
您仲要有一定既底盤設定知識
先叫做好揸
一開ser唔玩sport mode住
太多低sport rating嘅人,成個場炒到傻

本身個rating係s同a都分咗一堆bcd黎
同你差唔多 咪當學揸車技巧 例如入灣 轉波
online預咗冇得打 屈吓電腦都幾好玩
金埋mission challenge 先
想問吓點較
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞