[Find Your Line]Gran Turismo 7集中討論區(01)

1001 回覆
26 Like 2 Dislike
要做cafe menu升到一定lv先unlock到
收到
基本上keep住做cafe menu就會開哂d嘢
去到lv10應該開咗九成
去車房睇下有無件未裝
我裝哂件,測量去到pp361,但一出到去又reset返,搞撚到我卡住左個進度
有冇巴打load入賽道時成日都卡?

利申: PS4
直接換條軟胎試下
Loading 係ps4真心慢
我其他車改完全冇問題,唯獨係呢架mini唔得

試過開左場改,改完371,一跑完又變返255
換左胎試未
您依個bug有少數人士中
唔係第一次聽
換左,都係唔得
新玩家
想問下有如果想架車唔好咁易打滑 應該要點樣set

同埋飄移應該要點
咩車
簡單啲就Assist入面Traction control 開爆佢

想練就控制好出灣時油門唔好咁快一腳踩到底,慢慢踩深啲,擺正堂軚先一腳踩到底
初頭Honda果幾架車黎 唔記得名
我用wheel黎玩 熄哂所有輔助

有時撞車 起翻步踩油係直頭原地轉圈
但開爆哂唔會好易比啲setting 控制翻轉頭?
你俾㗎車有grip 先
你係咪一嘢踩到底
Yes
有時連直路揸揸下都失控
跣軚都分好多情況你要描述下先幫到你

飄移最主要三隻甩法
第一隻係turn in嗰陣俾盡油等個尾甩
第二隻係入彎前轉去相反方向,收哂油(或者印一印個brake, 1/2左右),再即刻轉方向用慣性令架車失控
第三隻係剩係入彎收油(要較lsd)

失控之後降一波等個engine rev可以控制翻架車嘅動態,再upshift一波再俾油可以令架車滑得遠啲

反軚好難教,要自己摸索
不過想剩係過mission可以用手制,簡單過軚盤好多
既然你冇開assist咪練吓,開爆TC會變到行路軌咁快唔到,又或者一開頭tc 較1/2咁試吓先
卡過一次,等左3分鐘都無反應
重新開game就入得返
Ps4 pro 冇事
試下揸住fit先,FF車嚟講佢幾穩定,同現實一樣易上手
我啲新手任差唔多全部用佢過,不過就難少少衝到1 2位,頂多3位

想初期就輾壓電腦就直接出部二手Scirocco R, 匹數夠,brake夠應,過彎穩
我都係Pro, 仲改埋SSD
就嚟嬲嬲地搬返部PS5入房片算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞