[KPOP] K-POP 2022討論區 (9)

1001 回覆
3 Like 27 Dislike
都唔明hybe點解可以搞咁撚耐?Sakura 3月中都24歲啦,到依家一啲消息都冇 IVE出咗道都3個月啦
對於hybe嚟講唔續約就等於解散
無一例外
當時仲諗佢哋可以一齊入伍一齊退伍
小道Queendom第一輪代表曲對決
當初明明為咗守住個隊名而盡地一博 點估到會依家會苦盡甘來先嚟解散

可能公司都冇諗過挽留呢
與其續約被投閒置散 倒不如自由自在噉生活
4個95+1個LA boy 明明好快就出到嚟
我會好掛住你個名覺得佢會直接隱居返美國
櫻花老人地咁多
屌你老母好撚sad
其實NU’EST算係咁
本來17年就散
又咁啱紅到
錢又搵夠
路人又識佢地

而家散係愕然
但係將來應該會有重聚既一日
至少好似SISTAR咁
明智
Wadada wadada
佢都真係似會返美國自從PD101出返嚟佢就好無自信 仲要早排又情緒受困又走咗佢最愛嘅花順
【Theqoo】2021年Spotify女團&歌曲TOP10(統計2021年發售的歌曲):

[女團Spotify總數TOP10]
1. TWICE - 352,627,097
2. ITZY - 285,586,635
3. aespa - 197,657,764
4. Weeekly - 115,306,207
5. STAYC - 102,680,161
6. (G)I-DLE - 73,098,186
7. Red Velvet - 70,835,728
8. Dream Catcher - 51,593,031
9. 本月少女 - 51,115,432
10. EVERGLOW - 39,591,551

[女團歌曲Spotify TOP10]
1. TWICE - The Feels (109,887,252)
2. ITZY - Mafia In the morning (108,714,441)
3. TWICE - Alcohol-Free (101,384,714)
4. Weeekly - After School (100,417,744)
5. aespa - Next Level (92,673,198)
6. ITZY - Loco (71,255,559)
7. aespa - Savage (51,686,278)
8. STAYC - ASAP (46,563,327)
9. Red Velvet - Queendom (45,561,059)
10. STAYC - STEREOTYPE (39,905,544)

Weeekly首歌仲紅過Next Level
TBZ Jacob確診武肺
我當QD一定要有個solo
點解KD冇solo
咁都冇第二首歌啦
一係唱Black Dress
咁有冇男solo適合上
講真我一時都諗唔到
就算諗到嘅男solo都係特別紅冇咩可能上嘅
Jyp又win
雖然舊年咁少團體活動都有少少心理準備
但以為會全部一齊走
但請夏出其實都好
上次bicycle 音源炒左
又有少少樽頸feel
希望今年有好歌cb
走咗嘅係Noah
返去同郭順+有屋企人陪最緊要佢開心
好好養身養心 雖然真係好唔捨得
希望佢地撈得好 咪比人投閑置散
紅歌唔紅人 佢地之後出果首歌係咩我諗冇咩人知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞