[D4]抗俄衛國41 : WINTER ON FIRE /俄軍今晚或發動猛攻/有可能使用大殺傷力武器

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
可惜日本無實際軍隊
今舖睇黎俄佬國際地位會急跌,唔知中共重會唔會做契弟呢
俄羅斯係歐盟?
俄佬都唔係歐盟
未入過何來踢
仲有冇其他source confirm? Battle of kharkiv 應該幾慘烈
其實由白俄羅斯加入侵略果刻開始,呢場戰爭係咪已經可以定義為「第三次世界大戰」?
定白俄
我有印象話暫時停佢老母牌
好多國家嘅人都覺得佢成日搞事,踢走咗,可以開宗明義咁制裁佢,因為已經唔係盟友
40都推唔到上去
sor9
俄羅斯 唔係歐盟成員國
Iceland has decided to close its airspace to Russian air traffic, in solidarity with #Ukraine 🇮🇸 🇺🇦

https://twitter.com/thordiskolbrun/status/1497872003386253313?s=20&t=oQcCWHJt5NveFzv8lFKsuQ
真打其實冇得打,只期望佢唔發癲

真打望俄羅斯親西派政變
冇得選
軍事問題
中共既簽系戰機係用俄國engine
世界上冇其他國家肯賣戰機引擎比中國
烏克蘭已向國際法院提交了針對俄羅斯的申請。 俄羅斯必須為操縱種族滅絕概念為侵略辯護而承擔責任。 我們要求做出一項緊急決定,命令俄羅斯現在停止軍事活動,並預計下週開始審判。

https://twitter.com/ZelenskyyUa/status/1497885721931268103?t=ClwYj_Mau5zVgdTyU1-zmg&s=19
冷戰既 proxy war
佢更加唔會反面
死埋俄撚 得返佢先大獲
版圖睇係 佔領地區無變過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞