俄羅斯出現反戰示威

286 回覆
925 Like 11 Dislike
More than 150 senior Russian officials sign open letter condemning Putin's invasion of Ukraine as 'an unprecedented atrocity' and warn of 'catastrophic consequences' while urging citizens 'not to participate'
拉咗千幾個反戰示威者
等睇1917年革命退戰重演
俄狗立場
唔見你企喺我立場睇吓
想問個邏輯關係喺邊?
可唔可以解釋吓?
啱聽,用愛與和平可以感動西方世界。
根本只有打殘俄羅斯先會有一定時間嘅和平
咁人哋反戰又有乜問題?
唔通我心係唔想你打烏克蘭嘅
但見你都出咗手啦

咁就算啦你打埋佢啦,我繼續返屋企碌ig啦咁啊?

越戰都打咗好耐先反戰成功搞到美軍撤兵啦
遲撚咗到就唔可以反戰?
即係你意思係成個俄羅斯嘅人都係同一個立場?
越戰美國本土咁

越戰過後,參戰過嘅老兵都俾人左膠嬉皮士話係Baby Killer,社會性死亡

但相信係俄羅斯會拉人封艇
我無否定佢話烏蘇人親密過中台人咼我只係表達中台都互相有好多親戚係雙方姐,由其福建一帶,就算當年相隔70年,好多兄弟以前分離左,大家既仔女都仲係啲表兄弟關係,其實依然可以好close

Btw,台灣咪又係有唔少人認為自己係中蝈人
係架
中國入侵香港咪冇打過囉
啲人反戰都係唔想死人姐
大家快啲上twitter幫手推po,follow烏克蘭總統/戰地記者/推任何相關嘅post盡自己能力幫吓手
正常俄羅斯人都唔會想打仗,佢地都係比普京擺上枱
已封鎖會員 - 一齊攬炒
軍人同黑警係唔同
見到俄羅斯隊有個女排名將都好似po左世界和平嘅story
人左你又左你真係知咩叫左?
現代警察借鑒左前人經驗其實難造反好多
最簡單槍已經無咁易攞到
俄羅斯無文革 未有咁泯滅良知
係,全街cctv監控
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞