俄羅斯出現反戰示威

286 回覆
925 Like 11 Dislike

唔緊要啦,我剩係知俄佬唔會膠落去覺得和平係唯一道路戰都開緊無得返轉頭
笑死
幼稚園氹細路咁樣
如果你係俄羅斯平民一朝起身就係股市蒸發咗接近一半 盧布跌到歷史低位
全世界當你係仆街 隨時制裁到你要食樹皮
你會點反應
條女明唔明自己up緊乜
幾時都話孫文係大仆街嚟,大清冇佢哋嗰班革命黨人嘅話晨早肢解咗,點知有佢哋發明中華民族將帝國無根人打扮成為民族,呢個粵奸玩殘成個東亞

所以話中國共產黨、中國國民黨、法輪功有兩個共通點,一擔擔:

1)對孫文打飛機
2)永生永世都係中華民族,冚家都係中華民族
俄佬唔係好多平民有槍架咩
單機啦小朋友
住係極權國家都夠膽上街示威, 唔怕比警察拉
咁都要比人屌真係痴撚線
所以普j 豪賭緊
樓主都識講嗰班人係反戰反戰嘅人仲點會諗住武力奪權
你都on9 邊到有肥豬肉
你覺得就算普丁吞晒烏克蘭
啲平民會有錢分
但而家俄羅斯經濟冧檔係所有平民硬食呀
仲要而家個勢俄軍都唔係咁易啃晒個烏克蘭
佢應該好撚大獲
respect佢
唔識就咪9up啦
冇錯, 冇一定local 既支持, 長期既 military occupation 成本係好高, 根本係燒錢, 除非你可以禁晒所有槍同武器, 然後用好多年時間玩洗腦。就算冇其他國出兵, 但中歐咁撚大, 歐美淨係偷運送槍送武器已經可以變做長期既游擊戰, 俄羅斯經濟點支持? Large scale war 其實唔晒諗得咁複雜, 打到最後就係本多終勝, 係資源戰, 生產力決定一切。
所以你話普京現在end game 係咪要佔領晒成個烏克蘭呢?我都好有保留。 我取態係佢要開天殺價, 還價時就話要烏東再加啲buffer zone 咁. 場仗一拖耐拖幾年就變消耗戰, 到時就算冇人出兵, 俄羅斯經濟每況愈下, 國民冇飯開, 國內反戰聲音只會愈來愈強.
blocked user黎 咪浪費時間啦
push
blocked. user嚟
睇下係反不必要/冇著數嘅戰爭定係純粹反對戰爭嘅行為
五毛狗
一月
諗起有年dse中文篇蕃薯
睇錯自
咪玩 俄羅斯一樣係極權
中國都有人會示威架 不過好快就俾人捉晒鎮壓咋嘛
依家俄羅斯咪對啲示威者做緊嘢囉
首先無去晒 完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞