原來拳皇係有故事

350 回覆
151 Like 19 Dislike
其實佢點知自己係幾多%?
我有印象真吾喺98到又穿越去左94定唔知95見到運動家隊打拳果個人仲笑仲用緊咩力量(唔記得左)點知比人打鑊金
我玩到XII ,暫時覺得XI大佬禍忌係最難打
就算無,最後都會俾人搞亂檔
不知火係咁迫Andy同佢結婚
係隻game裡面都係咁
記得有下係不知火變左個B出來嚇親Andy,之後Andy要拍自己塊面先3 2 1 fight

明明同不知火結婚,日屌夜屌幾正
好似話佢個胸型係參考真實人物既
好似係用絕對領域10%
然後真吾冷笑,大喝一聲究極力量就俾heavy D定邊個一拳打到九丈遠
唔記得97定98,八傑集都好多篇幅
裡chris同shermie
以前漫畫講k 本身搵草稚報牛
後面frd左一齊打大佬都幾好睇
之後愈畫愈亂嚟

睇同人h漫好過
94-97唔錯
98講明冇故
99新故都ok
之後嗰啲當冇故算啦
happy kongner果d課金會員原來係咁嚟而家先知
等睇H漫
白衣京係複製人 00號,因為佢有真嘅記憶,所以佢都以為自己係真。
另外有複製人 01號,複製人 02號無記億,純粹NESTS走狗
真京重係著緊原本套衫暗地查NESTS所以無出現
講起以前拳皇98港漫有集係柴舟同helen打怒加

之後個集怒加係尾段出大技(捉頭拉去牆邊個招)吹到因為太快速令到空氣然燒定乜,然後個兩條友得返個頭骨

點知下一集個兩條友變咗重傷無死....WTF

仲有港版97板崎獠畫撚到個三角肌大撚過八神個頭
因為9697本身隻game個故仔寫得簡單而完整
即使魔改,個框架都已經夠做

之後K果堆就算司徒劍橋跟原著授權畫
但個框架本身都唔好睇睇到一半已經頂唔順
記得白衣京係出唔到無式
好似d玩具知自己9成新8成新一樣
d火都係一時出到
0個期因為複製羊, 所以其實好多同複制有關既作品, snk可能想食番條水啦

不過的確, 94-97其實係用日本神話個框架, 99-01先真係snk自己諗既故事, 係有D距離
無式變神塵

其實正式係無講過白衫唔係真
拳王13/14都係白衫
同埋白衫真係型
我玩到13 ash 殺左自己個祖先,所以變左從來無存在過。

但伊莉沙白對佢Ash 仲有記憶咁。

好似到14個boss威爾斯 死左之後,碎片四散,同時發生威好多格鬥家復活事情。八神個3個人就見到大蛇之後封印多次,伊莉沙白就見到ash.

所以kof 15 應該有得用d舊人?例如大蛇八傑集個堆?
究極力量
我睇到97無睇
諗到佢變返以前
我喜歡99-01果個故事但冇後續

01爆機畫面仲有個比較老既拎把大劍坐

之後果啲boss都係係神怪野
可能係因為03年京又有番無式, 加上nest篇係講複製人, 玩家自然會諗係咪白衣京唔係真京
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞