原來拳皇係有故事

350 回覆
151 Like 19 Dislike
彩畫堂
第一個係coco力奇連載嘅版本 冇經官方認證
第二個先係原本故事
第三個直情未聽過 可能係港漫? 後面ash篇d人冇邊個夠京打
邊有可能係翻版
不嬲有故事,大蛇篇 音巢篇 應該最多人睇過
Coco 有授權叫唔叫官方認證?
問題黎唔係反問緊你
但99爆機出現返去到03都隻game入面都冇提到話佢係假貨
有得跟肯定係跟返隻game入面嘅過場作準啦
豪鬼雞奸主角 有人想知再講
拳皇97至99雖然作到離哂譜,但畫功好靚。
2000後down grade哂所有野,畫功都差埋,成件事變番正常睇落就冇乜癮
授權佢畫啫,唔代表佢畫嘅等於官方設定
突然諗起個陣有訪問/專題講全部都係要官方up頭

即係可以當係官方默認既平衡世界
之前無意中發現咗chunlieater,之後有段時間見到不知火舞都硬唔起
港漫講到八神細細個俾佢老母噴到成頭血所以紅髮,而家諗返起都正
最有印象有套短篇係講mary為左保護個𡃁仔比椎拳崇日屌夜屌
呢套畫到mary好撚正
港漫Bio,nemesis同g3打到變格鬥漫
司徒劍橋嗰啲kof系列咪ok,有跟返晒snk啲官方設定
但我諗以當時港仔口味應該會嫌啲劇情悶
同期天行社kof99誇張到
98本身應該都冇故事,大合集嚟
拳皇故事以前一定係睇COCO同港漫
果陣仲諗, 劇情差咁遠既?
不過都係好正, 港漫一野燒到成頁都係火靚到
原作八神全家都齊齊整整,有老豆老母仲有個妹,而且八神平時好斯文、最憎打交
用你的後庭⋯給我好好發洩一下吧!!
𡃁仔嗰陣睇過一幕係八神暴走姦殺咗Vice定Mature,唔知係咪同一間出版
可以想像到日本方根本監修得唔嚴

btw,我記得當年去到bio cv個主編後記先講話capcom當時管得嚴咗,唔畀佢哋再鳩作

老實講我覺得bio3改得都唔差嘅,係有誇張橋段但都仲係可接受範圍
我發覺仲要有啲鬼佬re迷睇返套嘢,個wiki page都有收錄埋
佢哋應該覺得leon, carlos相遇、nemesis身世呢啲劇情係改得幾正
而且反正官方喺bio4打後其實都係鳩嚟
大宇宙力量99%
記得個設定係討厭暴力
港版變撚咗張耀揚
因為呢個post睇返啲官方設定
原來喺餓狼傳說同龍虎之拳個世界觀
坂崎良係大terry幾十年咁濟,同後生嘅基斯打過
KOF之後變咗同代咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞