原來拳皇係有故事

350 回覆
151 Like 19 Dislike
稍為對遊戲有少少認識, 應該都知拳皇個故事
原來有人唔知
我諗佢哋都係叫出版社寄實體書畀佢,再睇公仔「審查」,邊會咁得閒翻譯埋啲內容
豪鬼嗰part如果剩係睇公仔可能冇事
佢哋睇到bio3見到nemesis vs g真係唔使識字都知乜事
當年Coco漫畫應該係改編拳王99 點解成本漫畫都無出K9999
何止99
條友其他作品好似biohazard3都暴走

講番99
其實條友明明冇睇過原設定
Nests呢個名冇出現過
只係得一個叫「再生組織」
Boss如你所講就係古利查力度
畫到暴走到最後
發覺唔記得左個版權夠期要完結
結果無啦啦畫到什麼千年力量第四絕
哈哈哈哈哈
笑完就自爆死左
幽默到呢
我冇睇到
但k9999好似2001先有

定呢篇野係畫nesta篇?
同埋有可能係因為爛時侵權唔用得

好想佢再出動畫
果個好似叫街霸4 ? 當cult野睇其實幾好笑
又豪鬼雞姦ken
又波動皇拳 升龍霸拳
黑鬥氣會發顛
[middle]大宇宙成量- 不滅之火
vs
大宇宙力量- 毀滅之火[/middle]
bio3好過kof99好多啦,後者真係鳩作
力奇有畫晒99-01

K9999的確因為侵權問題而不能出現
詳細可以睇下

http://rickycomic.byethost4.com/special-kofrx.html
最有印象嘅漫畫情節

1. 八神終於搵到白京,唔記得有冇打到,之後話佢係冒牌貨,然後白京先醒起咩事。

2. 古力查力度被打敗後,鞭女出現。古叫佢做姐姐,然後鞭女話古力查力度先係K’嘅複製人。
asobi owarita!!!
當年睇COCO K同KULA打果篇係咩
記得K仲有個機械人同伴
應該係叫返ex,因為好多角色都係ex先有

Vulcano Rosso呢條友仔我記得係吹到係ryu同春麗個仔
呢個吖嘛
其實如果想由頭睇 應該由邊到開始
以前有啲印象 好似所有野都係由京/八神開始
然後又抽血又玩複製人
係坂崎亮...
皇者令 - 阿隆阿ken嘅JHP>立HP>昇龍拳...
霸者令 - 軍佬嘅JHP>立HP>腳刀...
譯名
良/亮/獠
坂崎亮(日語:リョウ・サカザキ,英語:Ryo Sakazaki,官方譯為「坂崎䝤」,又譯「坂崎良」)
睇片kof15 k999出返黎?
以為會永久封印
京手套先經典,可惜冇左
出番黎
NESTA隊結局時ANGEL叫佢K9999
仲好似有段時間叫過龍?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞