原來拳皇係有故事

350 回覆
151 Like 19 Dislike
以前唔識日文一直唔知up乜
https://www.youtube.com/watch?v=Z0sqDzm_eqQ
原來個故事都唔係廢
25分開始
以前會睇coco
我都係睇coco
15蚊一期
但個故事流流地
之前好似都有睇過動畫 上網睇
但我都似睇左十幾分鐘就熄左
梗係睇埋港漫魔改啦!人黎,大宇宙力量!
改到不知所謂
絕對領域 100%
港漫邊套唔魔改呢
不過個陣都有寫大蛇做主線又有八傑集,好過隔離強姦興同魔改生化架喇
拳皇故仔來講K篇超亂,我所知有不同講法寫京
第一個話白衣京係其中一個老翻京,佢以為正牌貨,
但正牌貨一早失蹤查黑手,白衣京最後知道真相後自己失蹤埋
第二個話白衣京係正牌因為大蛇篇元氣大傷所以咁廢成日無火出
第三個話(2003未出)白衣京係其中一個老翻京,正牌一早死左
Yuri and friends, 彩畫堂嗰D故事吸引D
暗黑力量究極力量
97草薙京開波無耐俾八神打死咗
唔記得點樣復活返
98玩埋穿越,又俾佢咁樣兒到出返舊人物
還我 K9999
頭2個都係我認知,唔記得睇咩記得
即係有正同copy人分別
而正版果個因為大傷所以出唔到火
以為係95條儲氣bar個名
個期同eva溝到亂晒,兩舊野都叫絕對領域
以前都有睇港漫,印象中睇到02怒加被科學家復活

之後果d 咩彼岸一族都已經唔知佢講咩
果陣D ON0封面特別版坤左好多細路錢
以前期期都訂coco
但港版連同火舞耀陽我就唔鬼睇
畫撚到火舞耀陽咁
睇唔落
我印象最深刻八神出八稚女成個強姦畫面
仆街我仲記得D名
怒意無限強
真念一直線
不滅之火
淨係記得真念一直線係真吾
真拳皇故事一定係由餓狼睇起
司徒劍橋嘅拳皇z算係比較正路,冇啲低能乜乜力量。
唔知佢忠於原著定本身喜好,佢筆下草薙京好有頭腦,亦係最有拳王風範,最強之拳,不滅神燄,加埋佢係畫到突顯出京係最勁。
八神就毀滅蒼炎,拍得住京,亦冇之前啲港漫寫到咁痴線咁癲。

可惜佢畫果啲故事嘅都偏向補完/外傳,如果係正章都應該會好睇,起碼貼近game設定。

之後另一間畫果啲就寫到K太勁喇,仲勁過京同八神,搞到ash篇三神器好似傻仔咁俾無界屌打,埋尾係都要加個K俾大蛇附身搞掂無界嘅橋段,都唔知想點。
有無拳皇同人H漫介紹
想J入面啲女
拳皇不嬲有故事架喇
第二個係真,
打敗大蛇後音巢趁機捉走虛弱嘅京,
帶回基地實驗室抽取大量草薙之血,
但之後獨自逃出,並獨自對抗音巢。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞