BMW iX3一換一售價$479900起

320 回覆
21 Like 41 Dislike
EQA真心垃圾
30萬又真係冇乜邊架好坐既,但tesla 去到100萬都唔好坐又係事實,佢有佢好既地方,但缺點都好明顯
呢度D人係咁,踩得就踩,你最好唔問,直上Bentayga/ G63/ Urus
因為數字有得量化有比較,其他野冇,造工好難拎數字出嚟比
你明知Tesla 係差,係簡陋,但佢話自己係設計,吹咩,就算差都係一年半載後先知
見到「EQA更加比到驚喜」真係好驚喜
咁我腳車budget 係30萬,就唔會再向上望嫁喇
拎得一球野出黎做腳車,就唔會諗30萬Tesla
呢啲係某幾位ching回覆風格嚟 個個post都係咁
似係收咗錢簽埋保密協議喇
我幾鍾意個大mon, 等人/supercharge時開YouTube 睇,好快過,Sor, 唔記得左香港無

之前揸G20, 個adaptive cruise control 勁垃圾,Tesla 做到好似人揸咁,smooth好多,唔知新果啲bmw ev有冇好左

Tesla 係贏software, 可惜香港法律太落後,乜功能都無,但過多一兩年其他廠應該追到
要大廠(舊廠)先有本事搞得掂連輸處
當年Audi 搞左勁耐都過唔到LED 流水尾燈先例,Lexus 一交即批,之後全部新車送審都過到
eqa 呢d 垃圾搵架gla 直接改毫無誠意求其出架平野都比佢讚到咁爬頭連316i 都未必贏到 買eqa 又提taycan eqs 講到好似有得揀唔揀個d 揀eqa 咁

自己揸過三部benz bba 最鐘意係benz 都覺得benz 出eqa 呢d 垃圾好侮辱自己d 客
EQA 個班完全真係充大頭唔理SPEC 個班ON9
講真有$$ 都買eqc 啦, 仲學人屌t 車, t 車最少認model 3 y 係腳車, eqa 真係當正自己大袋歐洲車
技術上,真係好想搵部EQA拆開睇佢機械結構
極速得160km/h,估佢應該有好大隻gear,1萬轉先行得百六
但係減速比大,扭力放大就好顯著,照計加速會快
但係實際數字,0至100km/h 8.9秒

到車身同電池,舊電66.5kwh,仲細過Model3/Y LR
但係架車就超過兩噸重...
好想知佢啲重量係點嚟
係粒星到
油改電係咁柒架啦
EQA一打開車頭蓋就睇到一堆垃圾係度
你咪理, 條傻鳩用eqs 同波子比話值
其實入門級GLA都係8秒up, 唔明啲人點解要求架EQA變跑車
i4都係油改電喎 但隔離post吹奏緊
電同油好難直接比

同價位model 3 LR做緊4.4秒
平啲嘅model 3 rwd 都講緊6.1秒
架eqa夠膽死8.9秒
i4大架過EQA咁多 電又多十幾kWh
但係只係重100kg
更加顯得EQA廢
睇黎你都仲未明, 如果改左做Jazz, 你會唔會易明啲呀
假設油Jazz依家係10秒up, 第時改做電Jazz又係10秒up,
你會唔會都係一樣屌尻佢比model 3慢呀
入門級GLA係GLA200,而最平呢隻EQA係240
咁你就要問Benz點解要叫EQA做EQA250,而唔係200
GLA250 零一係6秒幾
其實入門級GLA都係8秒up, 唔明啲人點解要求架EQA變跑車
電同油好難直接比

同價位model 3 LR做緊4.4秒
平啲嘅model 3 rwd 都講緊6.1秒
架eqa夠膽死8.9秒
睇黎你都仲未明, 如果改左做Jazz, 你會唔會易明啲呀
假設油Jazz依家係10秒up, 第時改做電Jazz又係10秒up,
你會唔會都係一樣屌尻佢比model 3慢呀
入門級GLA係GLA200,而最平呢隻EQA係250
咁你就要問Benz點解要叫EQA做EQA250,而唔係200
GLA250 零一係6秒幾
Jazz直頭屌都廢事
由頭到尾唔係考慮範圍入面
就好似我唔會理法拉利有咩新車咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞