六合|真.粵拼版Wordle

1001 回覆
195 Like 28 Dislike
我開console佢出咗error
上面嗰個係firefox度出
下面呢個係chrome度出
同埋另外有個問題,ios用react onClick有啲問題,有人喺github入面講返呢件事

https://github.com/facebook/react/issues/134

其實我玩popcat(呢個用vue寫)都有呢個問題,click唔到,會唔會係因為我ios未update所以咁,但正常唔係應該要向後兼容咩?
不過我反而覺得唔係onClick嘅問題,因為keyboard我撳到,ios只係複製成績複製唔到冇反應,可能係navigator.clipboard.writeText(str)呢個clipboard嘅問題,不過喺電話又開唔到console check唔到係咩問題
第一個 bug fix 咗啦。至於第二個可能係舊 iOS 問題,因為 iOS 15 Safari 係正常 copy 到。六合 demo 嘅時候,曾經喺 iOS 14 有啲 UI 嘅問題(CSS aspect-ratio 唔 work),可能 clipboard 都係咁。
六合|58|3/6
🟨⬛⬛⬛⬛⬛
🟩🟩🟩⬛⬛🟩
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

唔錯
六合|59|4/6
⬛🟨⬛🟩🟨⬛
🟩⬛⬛⬛⬛⬛
⬛🟩⬛⬛🟨⬛
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

會唔會考慮參考吓nerdle個share?我玩nerdle可以copy到個成績冇事
呢個zidou個成績我個ios都copy到,樓主可唔可以參考吓?
六合|60|6/6
⬛⬛🟨⬛⬛🟩
⬛⬛⬛⬛⬛⬛
⬛🟨🟩⬛🟨⬛
⬛🟩🟩🟩🟩🟩
⬛⬛🟨⬛⬛⬛
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

我之後試過其他version嘅wordle ios可唔可以copy到成績

首先,官方版個英文wordle同隔籬嘅粵拼版zidou可以copy直接copy到去clipboard

第二,算式版嘅nerdle撳完之後可以彈個popup出嚟畀人揀係咪copy,好似下面幅圖咁

至於啲code點我重未研究,不過純粹想講吓個情況,之後可以分析吓佢哋點寫
轉咗個方法睇吓依家得唔得
都係唔得,睇嚟要搵方法睇吓出咩error先得
新人lm

六合|60|5/6
⬛⬛⬛⬛⬛⬛
🟨⬛🟩⬛🟨🟩
⬛🟩🟩🟩🟩🟩
⬛🟩🟩🟩🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

Zidou 282 6/6

🟨🟩⬛⬛⬛
🟨🟩⬛⬛⬛
⬛🟩🟨🟨⬛
⬛🟩🟩🟩🟩
⬛🟩🟩🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩
https://chaaklau.github.io/zidou/

而家好似搞到連電腦網頁版都copy唔到
巴打好似去錯post?呢隻game唔係呢個post嗰隻嚟

係喎
自膠
不過我都推薦你玩呢個post嗰個,因為都幾好玩
六合|61|6/6
⬛⬛⬛⬛🟩⬛
⬛⬛🟩⬛🟩🟩
⬛⬛🟩⬛🟩🟩
🟩🟩🟩⬛🟩🟩
🟩🟩🟩⬛🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

六合|62|6/6
⬛🟨⬛⬛🟨🟨
⬛⬛⬛🟩⬛⬛
⬛⬛⬛⬛⬛⬛
⬛⬛⬛⬛⬛⬛
🟩🟨⬛⬛⬛⬛
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

六合|62|5/6
⬛🟨⬛⬛⬛⬛
⬛⬛⬛⬛⬛⬛
⬛⬛⬛⬛🟨🟨
🟩⬛🟨🟨🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩🟩
六合|62|6/6
⬛🟩🟩⬛⬛⬛
⬛🟩🟩⬛⬛⬛
⬛🟩🟩⬛⬛⬛
⬛🟩🟩⬛⬛⬛
🟩🟩🟩⬛🟩⬛
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞