You know, I’m something of a scientist myself (170)

1001 回覆
26 Like 14 Dislike
好撚神奇
冇諗過會吹到咁多年
老實講 我就本身少喺影視台
係最近Andrew 加入mcu 先入嚟討論

其實計返舊登10年前左右 DC粉係咪好串
係咪持住 Nolan Batman串柒柒

即係以前DC fans>marvel ??
時間真係過得快
呢兩年我好唔得閒,但我都有入嚟睇
懷念聖戰
咁夜講個故仔你聽啦
從前有班DC狗同漫畫撚好撚串
然後有班為數不多嘅marvel fans向佢哋發動聖戰
最終DC狗幾乎絕種
嗰陣啲人成日笑mcu太搞笑俾細路睇
M記fans就駁mcu風格同dc唔同
之後就成日大戰互叫dc狗m記狗
後來bvs炒左就開始冇呢回事
SS重有人死撐緊
但再之後就少左人敢講dc贏
到左而家dc狗已經去左wtsapp gp吹水
講真打贏dc狗既唔係m記狗係WB
其實一路都有睇開 不過唔係跟得咁貼
大概都估到咩事啦 應該DC迷 拎住Nolan小丑三部曲
係咁踩垃圾marvel

應該去到JL嗰期佢哋收哂皮

平心而論 蝙蝠俠三部曲 真係我睇過最好睇嘅英雄電影

我前排都少左蒲頭當休息下
但呢排多返野吹就日日都有上黎
DC Fans以前揸住Nolan's Batman串過馬撚
Avengers爆紅先開始俾人串返轉頭
再之後自己DCEU食哂屎都潛哂水咁制啦
嘩屌!咁就7年!
我記得笑到最癲嗰排係 Martha

講真果句dc 英雄片來來去去擺得上枱咪又係得Batman系列
其實dc我都鐘意睇啦!我最鐘意joker
唔係唔鍾意DC 係唔鍾意DC狗
喂你skip哂聖戰全盛時期2016
bvs出trailer 影視台一地精
dc狗聲稱單手收marvel皮
marvel俾細路睇 唔夠黑
結果bvs收咗皮
到cw一出 全世界屌bvs垃圾
dc狗又改口dc贏未來 翻睇套戲會回甘
仲有最經典嘅150
其實呢度冇咩人覺得Nolan版唔好睇
之前有個成日同dc狗嘈既巴打其實係超人mos fans黎
後來m記崛起佢就鍾意mcu多啲
所以聖戰先埋左呢邊
yes
屌嚇死我 好驚講咗鍾意Batman會比呢度啲人屌

影視台潛水冠軍BABYGROOT與它的狗隻(2)
https://lih.kg/887967
Bvs記得當年睇 覺得最正係ww
兩個幾鐘悶到仆街
BABYGROOT 呢個命真係好L懷念
冇咁癲 呢度大把人睇哂兩邊
呢個
仲有漫畫撚,成日拎啲漫畫劇情嚟拋書包
因為大部份人都只睇電影冇睇過漫畫
佢哋可以成日打飛機,同人講佢哋識好多嘢
最鍾意Nolan Batman (電影來講)
英雄嘅話就係 Andrew Spider-Man

所以我而家先入嚟討論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞