〔逃脫8〕請選擇目的地:

1001 回覆
170 Like 7 Dislike
原來呢個 game 有深層含意
其實我prefer上天台之後先傾
不過無得走就吹咗水先
直接取消離開選項已經係鬆左章 選項上BD都唔太對路

似引導我地揀A問血跡/C拉隊友

多謝樓主成全
我地會努力玩到好結局
好奇怪
不過想總結一下資訊
關於日數同班別
就算係同一班别
日數都可以唔同
即係如果日數只有因為時間流逝而減少嘅話
即係可能會有新嘅人入嚟
不過都唔可以排除本身就有人多日數過文雀
覺得有新嘅人入嚟都只不過係我地之前冇見過有人多日數過我地

但日數唔同都一樣代表住佢地唔係一齊入嚟
係有分先後
但我諗緊點解仲要分班別呢
我地死兩次都係醒喺3b呢樣嘢同規則:唔準去其他班
呢兩樣都代表學下學生一定會係屬於其中一班
但其實係點定

Form1到form5都有兩班
如果form數係有意思嘅話
咁即係主角唔係最早一批到
佢前面仲有form 4,5

但同屬3b嘅倫仔都唔同日數
即係又代表form數唔代表先後

唉屌好撚亂
應該係 可能作者都驚我地半路走
鬆曬章比我地拎資訊

大家加油
佢地咁呆呆懞懞
可摸耳偷偷地換咗佢地隻錶續命
咁都比你諗到

但設定上應該唔容許呢件事發生
可能隻錶係食左入肉除唔到 一除就有警報/血肉模糊
你們想離開嗎?
自由與你同在
鏡內世界唔可以算移民 金毛話你還想離開嗎 即係鏡內世界並唔算離開 只可以算入左長洲
係囉 有交叉真係咪搞
可以去po7睇返知道巴個解讀(撳 like數排序好快轆到)

非常有feel
仲諗緊揀A定C好,A應該係短期有用資訊(2樓入夜好危險),C拉隊友可能長線有用,但又唔知會唔會變咗講廢話……
AC自由選擇 我覺得兩個都可行
但我會想問A多啲
眼前咁大個異變 佢地應該會比C提供到更多料
你會唔會信晒清零?
佢話得3個反抗份子,即係眼前呢兩個唔係。
呢兩個唔係,我諗再說服佢入隊嘅機會好微。反而會俾佢知道我地嘅意圖,可能帶來危險。(督灰?)

我會問血跡。可能有助將來避開危險。
R隊友?
鳩寫劇情殺
A:

「地上這攤血是誰的?」

--躂躂。

兩個學生抬起頭,一臉驚恐地注視著你後方。

推門聲。

你感到背後一陣寒意滲來。尚未來得及回頭,一把男聲已緩緩響起。

「嘻嘻,找到你了。」

男人一刀刺入你背心,刀鋒在肌骨間無情地抽插,你瞬即倒在血泊中。
失去意識前的最後一剎,你依稀看見一個騎士的羽盔。

....然而,看見了又怎樣呢?
prefer a/b…佢地作為呢間房學生會答到野
個窿其實我地只係望過…無啦啦整出黎唔知仲有冇特別
不過問完要快d番3b了
想知點解仲有新人
啫係不斷有人比人送緊入嚟?
我信清0 但眼前呢兩個係佢唔識嘅新人 難保冇反抗意志
而且郭倫係乖寶寶都冇打算出賣我地....
我都係傾向信住呢兩件先

同意先問血跡搞清楚2A發生咩事
方向可以一致﹐但唔好畀佢哋知道我哋所知嘅秘密
你揀咗個問題,劇情就由樓主定。你冇得揀講唔講。
想試下帶埋佢地走就C, 自己緊要就A
個顯示板數字有減冇增,何來新人?隻錶日數長啲,可能有啲嘢,但不要被誤導了。
就算錯都可以一齊鳩up下 入得來呢個PO都係志在開心 唔需要比啲無謂人影響
多個人多個腦 話唔定發現到新線索
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞