[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶 (100)

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
可能d人睇慣藍面襯啡帶
小王子系列standard 配色
巴打睇嚟你好大壓力
疫情失業?

冇記錯呢類舊vc係夾硬將個細機芯裝入大錶殼度
空出黎既位置就用魚鱗紋打磨填滿佢

比較核突
FHH有d簡單course讀

blancpain+1
係丫
1400 機芯
係冇咁靚 但又未到好核突既
價錢吸引
請教下如果買舊錶又冇盒冇紙,除左真假問題之外 仲有咩要留意
有魚鱗紋算係咁

Pp出完呢隻都知死
5196索性唔俾人睇

不過都係核突ga la
呢隻係咩reference?
唔計牌子以錶論錶, bb58真係屌打sea q 仲要平一大截
留意4隻lug是否長短一致,隻錶經過多次磨殼個lug會短左。

係咁意都計下走時有冇嚴重偏差,可能話上滿鏈後計一兩分鐘對照電話timer睇結果。

係唔同角度下睇下Dial有冇花,上手抹油條友可能唔覺意整花左。
????以錶論錶seaq輸?
sea q 39.5mm喎... 有咩spec係可以話好過bb58?

一嚟冇透底即係睇唔到德國機芯, 二嚟PR得40個鐘, 三嚟仲厚過bb58, 然後尼龍帶款賣近6皮, bb58 3皮有找
一隻39一隻39.5有咩好比
潛水款冇透底冇得講
pr係低d但係做日用錶唔會唔夠鏈用啦
而且個bezel造工同面都靚過bb58
靚唔靚哩啲真係好主觀,點都唔值畀貴一倍半,sea q 用料又唔係有咩特別工藝,你話佢造工好不如話bb更有vintage味 同埋勞廠不嬲出名襟用添啦

同埋正正係39 同39.5先有得比,嗰0.5mm 根本冇分別,sea q 真係冇一樣嘢贏喎

你話拎43mm 嗰隻有透底有大日曆就冇得比啫,39.5mm 哩個價根本搵笨啦
最好無鏈果時check 埋startup有冇delay 一分鐘先識郁
咁洗乜討論姐
你都係想人和應你
買隻seiko 5仔大家都睇唔到機芯先幾K平靚正tim
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞