[動畫POST]進擊的巨人The Final Season Part 2 (71) 轉身翻騰三周半直插冇水花

1001 回覆
19 Like 0 Dislike
小艾倫ok,大艾倫爭啲,上個禮拜靚仔好多
我覺得係有啲Confirmation bias
人會趨向搵證據支持自己既有立場
如果已經有既有立場覺得mappa差, 已經唔係mappa 出錯而屌佢,而係搵嘢嚟屌mappa
咁奇怪
呢度不嬲係咁
你唔鍾意咪走囉

你愈可愛我愈接受唔到
上個禮拜個個都讚
見到上面有comment話Frieda楊怡鼻
一睇真係一模一樣笑死我
咁同樣夠可以為讚而讚嘅

咪客觀啲
抵屌咪屌 好咪讚

好似3d咁

佢D模今季係靚咗 上季簡直唔入流

動作快個陣可以唔覺
但動作一慢都係卡 gundam feel

仲有學其他人講打擊感的確冇

想問依到係拎wit,重畫定冇依幕
邊度

哥哥要有
台灣熟肉係咪會快啲?
直接出哂漫畫s3同今集 同埋wit既s3做比較 好簡單直接話比大家知係咩事 未get到都至少可以知道黎緊要解呢個伏筆 呢個係畫面配合劇情帶出黎既張力 唔係就咁closeup艾倫大大個額頭就做到既野黎

你話之後對白都解咩事大家會都明 係冇錯既

但呢個好明顯係表達手法上同漫畫比較係一個大downgrade 畫面崩只要唔係崩到好似s4第6集 七大罪個d我都接受到 但表達同節奏真係好撚緊要 至少我好care呢樣 同樣說法 巨人個故事如果唔係創哥不斷用插敘手法 又用咁多不同人物既視點 假既故事背景去解構呢個故事

而係第一集就畫黎緊下一話動畫既內容再跟住時間順序講uri kenny故事如此類推 故事都唔會有我地而家感受既張力 我地唔會再奇怪老豆第一集拎條鎖匙出黎做乜etc...... 呢個係我好執著既位置同時我覺得mappa呢方面7左好多次
第三幅正多
好似係 WIT,close up 喺拖手度
佢回憶 Kruger Dina 都係用返 S3 啲片
post頭個幾樓….

巴哈好似1點定2點有
艾倫BB
我覺得fan art嗰張唔得wo
完全表現唔到老豆嗰種迫到崩潰嘅表情,雖然mappa畫得冇咁靚但表情到位好多艾倫Same
烏索普
認同 呢頁漫畫做得最好 mappa都ok
同意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞