[互動故] 社畜模擬器

378 回覆
96 Like 5 Dislike
C
C
A
兩個願望
「3000蚊過夜ok?」
「阿叔,3000蚊咁cheap,1Q都唔夠俾啦,過夜起碼3萬啦」

估唔到依個妹妹外表pure,內裏open,佢一嚟就開價3萬,你決定:

A. 接受出價
B. 討價還價,開佢萬五蚊
C. 「你值300蚊咋臭雞!」
D. 「要個A餐啊唔該…」
唔太明Ching咩意思
C
A
B
「你值300蚊咋臭雞!」

收銀妹妹聽到你咁講即刻嬲到塊面都紅曬,佢一嬲之下幫你叫曬成間餐廳全部餐,嚇到你呆撚咗。

「先生,依到盛惠$1500」

收銀妹妹用奸險嘅眼神望住你偷笑,雖然好唔情願,但你都惟有磅水,因為你唔知道佢會唔會告你性騷擾。

依家成枱嘢食,你決定:

A. 一個人食曬全部,再上討論區出食評
B. 上討論區搵人過嚟一齊食
C. 攞返屋企慢慢食
D. 請隔離枱嗰個工人姐姐食
主角狀態:
----------------
??:??
??:??
心情:-5 (-5)
----------------
d
感覺好快就可以完故(主角好快就被連登仔玩死)
之後就會變成超能力故事
咁就可以死都變翻生
你應該打錯,有2個A,所以揀A有頭尾2個願望
枱面咁多嘢食,你一個人都食唔曬,你決定分甘同味,分一啲俾隔離枱嘅工人姐姐食。

「Hi madam,do you want to be chicken?」
「what do you mean?」
「I mean do you want eat my chicken?」
「oh sure, you have lots of chicken and they are very big」

工人姐姐見到你咁好人請佢食雞,佢就話可以星期六日上你屋企幫你打掃屋企。

——————————
獲得:鐘點工人
——————————

即使分咗啲俾工人姐姐食,你一個人都食唔曬咁多雞,你決定:

A. 上討論區開po 搵人過嚟清曬佢
B. 打包攞返屋企
C. 派俾露宿者
D. 分啲俾收銀妹妹食
係喎下次小心啲
D
依家就嚟變成打飛機模擬器
c
雖然啱啱收銀妹妹對你咁差,但你見佢企咗成日咁辛苦,都攞咗盒雞俾佢食。佢見到你咁好人俾嘢佢食,一開始有啲愕然,但之後都dup 低頭細細聲講咗句多謝。

你將淨低嗰啲雞打包返屋企,之後就搭車返屋企,你嘅屋企係:

A. 半山豪宅
B. 元朗POHO HUB
C. 旺角劏房
D. 鵝頸橋底
A
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞