[互動故] 社畜模擬器

378 回覆
96 Like 5 Dislike
你叫阿明,喺一間細公司入面做文員,依家五點,你決定:

A. 問老細有冇嘢要幫手
B. 準時放工
C. 去廁所打飛機
-------------------
暫時以第一個回覆做答案
C
C
A
A
今日星期五,Happy Friday,緊係要Happy下啦,你諗住快快手打完飛機先返屋企

去到廁所,有三格廁格冇人用,你決定入:

A. 第一格
B. 第二格
C. 第三格
C
你決定入第三格,入到望落都乾乾淨淨,地下冇乜尿漬,揭開個廁板都冇屎漬,你好放心喺依格打飛機。

你攞出你嘅gPhone13,突然醒起自己未戴耳機,你決定:

A. 用無線耳機
B. 用有線耳機
C. 真男人唔用耳機
A
C
c
你決定攞出你新買嘅BearPodsPro無線耳機,依個耳機高音甜、中音準、低音勁,咁唔知聽女優嘅呻吟聲又係點呢?
你迫不及待咁開咗套av,果然音質相當好,4D環迴立體聲,令你置身於av場景之中,好似自己變咗做個男優,個女優喺耳邊呻吟。一諗到咁樣,你就加快隻手,上下咁chok自己隻巨龍。今日嘅你比平時快射咗好多,但你知道係因為個耳機太正,你仲諗緊好唔好返屋企再打多次飛機。

當你清理完自己,打開廁格諗住洗手嗰時,你見到好多人即刻擰轉頭望住你陰陰嘴喺到笑。你唔知佢哋係到笑咩,諗住洗完手就返屋企,有個人拍你膊頭,一邊um住嘴笑一邊講:「下次睇av記得戴耳機啊」

原來你買完個耳機唔記得咗要叉電,啱啱個耳機connect完之後就冇曬電,所謂嘅4D環迴立體聲只係廁所嘅回音,喺依一刻,你決定:

A. 急急腳返屋企
B. 恐嚇佢哋叫佢哋唔好講出去
C. 即場打多次飛機
C
#12笑死
C
C
當當男子漢俾人咁樣恥笑,依啖氣你點都吞唔落,你決定即場除褲打飛機,重振雄風,要佢哋臣服喺你嘅巨龍之下。可惜,事與願違,你啱啱先打完飛機未完全回復,再加上周圍咁多男人,你點chok都叫唔醒條巨龍。

「收返埋你條蚯蚓仔啦」
「條友仲要不舉喎」
「射未啊,等緊你啊」

大家見到你只係虛有其表,不停嘲笑你,你見點都扯唔起,惟有默默拉返起條褲,洗完手就dup低頭離開公司。

----------------------------
獲得稱號:「不舉男」
----------------------------

離開公司之後,你決定:
A. 返屋企
B. 去觀塘食晚飯
C. 去旺角買JJ增大膏
D. 去深水埗叫雞重振雄風
主角狀態:
----------------
??:??
心情:0
----------------
要觸發唔同劇情先會見到主角嘅全部狀態
主角長期心情低落可能會諗唔開自殺
B
啱啱打完飛機係肚餓啲,你決定去觀塘食完飯先返屋企。去到觀塘,有幾間餐廳你都想食,你決定食:

A. 榮光茶餐廳
B. 千里香
C. 四哥米線
D. 女僕餐廳
d
B
你朋友話觀塘開咗間新嘅女僕餐廳,今日你俾咁多人笑完,你都好想試下俾女僕治療一下你嘅心靈。你跟住你朋友send俾你嘅地址,滿心期待咁行過去。

但你去到個地址嗰陣,發覺根本冇咩女僕餐廳,得一間快餐店JoyfulBee,你心諗係咪你朋友send錯地址俾你,你即刻打電話過去問佢。

「啱啊,冇錯喎」
「邊撚到有女僕啊!得間炸雞鋪咋喎」
「咩啊,我都冇話係日本女僕,菲律賓姐姐都係女僕啫」
「。。。」

中伏了,原來所謂嘅女僕餐廳係工人姐姐最鍾意去食嘅炸雞鋪,但你已經好肚餓,惟有入去叫個餐,快快食完就返屋企。

餐廳入面有兩個收銀,你決定搵:
A. 青春可愛嘅收銀妹妹
B. 外國人樣嘅收銀姐姐
A
你見到個收銀妹妹細細粒,眼大大,紮住個馬尾,個樣勁pure勁true,就去咗搵佢落單。

「先生,請問你要啲咩?」

你會答:
A.「 我要個A餐 ok?」
B.「 Be friend ok?」
C.「 3000蚊過夜ok?」
A.「 今晚接你收工 ok?」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞