[PC/PS4(5)/SWITCH/XBOX] Warframe討論區(26) 虎盡甘來

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
乜唔係warframe個wukong
82+1 入面既10%
同埋
126入面既22%

差好遠
佢1日唔buff secondary堆武根本冇人想用
btw Banshee係唔計Harrow最低使用率既Prime甲, 連Nezha普通版都多過佢
睇黎DE一世都唔會nerf Sonar
其實banshee同harrow都好好玩
個人覺得仲好過buff完既支哪吒
Sor依家我覺得最好玩係小丑技Venom Dose Saryn
或者係Smite Infusion 小丑
啲數字唔係十萬百萬唔好玩
咪又係靠把主武
靠主武先合理
以前個啲滑砍meta,大劍狂暴節奏悶撚到仆街
說好的人人都玩阿爾宙斯
反而冇BDSP咁多
錯post
滑砍即刻諗起佢

Saryn用到Thermal Sunder?
用到係用到
但係本身Eclipse都已經係乘數加400%
同埋佢裝Thermal Transfer姐係身上有兩張Augment, 對數字唔太好
唔知Theramal Trasnfer點計傷法, 用係其他人身上可能勁啲

Frost個張如果係cold stat都計既話有啲睇頭
1技augment係冰屬Venom Dose
張Biting Frost啲數字咁癲兩張Augment係身都冇所謂
再加Eclipse有機會一野返身
不過要睇佢一定係技冰定係cold stat
技冰可以返屋企收皮
睇wiki既cold damage似係cold stat都計frozen
Frost唔通真係一張augment返生
係都唔出奇
佢就係輸在冇輸出
張mod都係佢專用,唔似得跟技可以邊個都用得
不過可能會見到堆新手放到周街都係雪球阻撚住晒
睇pin咗既post
你咁熟口面既

依家最快係船員魅影SP木星生存
同Pin咗個post差唔多,不過要warframe狀態出船員+要出多隻1星魅影(最好沙皇Volt) 頂最後兩分鐘

回坑應該未有船員/沙皇,所以SO 俾人Carry/賽防啦
Lenz第一箭100%cold stat
本身最高crit chance weapon 50%
姐係必紅爆

vtuber post

船員同魅影唔同
SP係鋼韌之道
出左tenet lenz再講
船員同魅影唔同
船員要架船既command升到9先有得叫出黎
有3分鐘限制,10分鐘CD,但唔係消耗品,同埋佢地既武器食Mod,勁過魅影好多

無錯
咁如果要打SP木星生存
船員叫Volt 魅影叫Inaros
船員唔係frame黎,係一隻大眾樣npc, 你要command 5去金星ticker到請,之後你俾把武器佢揸,command 9 先有得普通任務叫出黎

魅影要Volt因為佢識狂拉電盾,輸出好其他frame少少,不過你點都要同佢一齊射同佢一齊頂最後兩分鐘,魅影本身同個任務scale所以生存力冇乜問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞