IPhone八達通係咪戇鳩?

326 回覆
56 Like 473 Dislike
隔咗咁多個,總算有個合理心水清留言

NFC感應位置喺iPhone機頂位,
無須接觸,只須iPhone背面機頂貼近card reader就得

可能有啲人以為機背中心先係NFC位,
所以掃極都detect唔到
有冇退翻我就唔知
淨係見乘客同司機兩個你眼望我眼
之後無奈地行入去
可能iPhone先係咁
佢咪又係鳩估 心咩水清
上面有好幾個話掃完就彈信用卡出黎

detect唔到點會彈
大把on9以為個nfc喺個背度,用個背起勢磨
以Samsung機黎講的確係背度 不過係係近鏡頭個個位置 (唔同型號位置係唔同架 要睇返你係咩機
唔係講緊iphone咩
但我用apple watch, 明明解咗鎖,但入閘前成日無啦啦鎖咗,又要重新再入password 解鎖,係咩問題呢?
嘟入閘,就無啦啦load一陣…..出餘額
唔可以咗快縮手,要等八遲通機響咗先叫成功
你戴錶戴得鬆?
有咩問題? 電話八達通又唔係依加先有
我已經有幾年冇用過實體卡
諗返起以前用實體卡果時拍果銀包落去冇反應 仲要企過隔離摷下張八達通係邊真係好麻煩 自從轉左電話八達通我最多都係拍多次就得
樓主問題,排錯隊
iphone 係咁
啲人聽到叮一聲+有個✔就以為扣咗錢
但其實部八達通機讀到寫唔到, 所以出請再拍卡
如果真係扣錢成功, iphone 會顯示埋扣咗幾錢

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2022674014550648&id=892296674255060
唯有係咁
Same 麻煩少少都好過柒
你有病?
淨係知搭車啲on9成日等人哋個餘額過咗先拍卡
後生細路老野都係咁
成班智障阻撚住哂
我會後面講句拍啦 撚屌
唔用iPhone咪用返個手袋喺部機上面捽吓捽吓
我face id開埋 用機頂do都唔撚得
係都要我打passcode
未用過 有用開就知道呢個bug存在咗好耐
唔通樓主當時除左條褲
扯到行一行
走過去頂佢地又話比你地知咩
唔好講iPhone八達通
我有時拎埋張八達通卡出尼都拍唔到
我個部一兩個禮拜就一次..最撚慘係搭小巴,阻住成架車同後面乘客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞