保險back office討論/吹水

777 回覆
7 Like 7 Dislike
GI Claims
GI Claims

唔知巴打前輩記唔記得我 入行果陣pm過問你野
GI Claims

呢期點呀?
Operations 留名
approval個啲人工點?
GI Claims

呢期點呀?

做緊loss adjuster
GI Claims

呢期點呀?

做緊loss adjuster

人工點

entry post通常offer幾多?
Life back office 前員工留名
你地點睇 自己公司好似幫緊枇 大陸黎讀書既人, 用最平既方法移民黎香港。
人工點

entry post通常offer幾多?

睇咩job, 有唔少都係得萬頭/萬中
Underwriting 都過兩皮 仲要bonus好不錯
Underwriting 都過兩皮 仲要bonus好不錯

Fg過2皮嘅應該得某幾間嘅grad program
有無fm位
做life投訴
Broker
GI Claims

前輩想問下GI claims一般三五年exp可以有幾多人工,呢行ceiling大概幾多

前adjuster有2years exp想入返火坑
GI Claims

前輩想問下GI claims一般三五年exp可以有幾多人工,呢行ceiling大概幾多

Adjuster 無撚用
轉行吧啦

入返claims好似易啲,想知insurer claims惡唔惡做姐同人工叫到去咩價位姐
GI Claims

睇你做咩啦,普通O咪又係萬中,SO 2皮左右

Ceiling 睇你咩位啫,你做到CCO過10皮不是夢吧?

不過做casualty 同 litigation 嘅,多咗喺律師行搵legal executive/ paralegal 。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞