[Thank you agent Rafa] 阿仙奴 對 利物浦 1

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
Cell culture同molecular bio唔同
Teaching lab又同出面testing lab唔同嘅
最好笑係個TA同我講佢係研究機械人既,本身唔識做呢個experiment
其實球隊黎講我覺得太家都無問題,高普同阿迪達都係拎住客觀既理由同賽會申請延期,批唔批都係賽會決定,係某d 球迷雙重標準話人造假先on9
無既,比人話涉嫌造假吖嘛,最後冇咪得囉
好正常
TA = mphil phd學生 =剩係識自己個field
好撚過分,成個experiment夠膽一開波就話56做
Microscope都要我教
咁點解唔搵同一個field嘅mphil phd帶
邊有咁多同field既又咁啱同一個prof帶開
都唔會咁離譜搵個完全唔識嘅帶掛
咁個顯微鏡又真係有啲難用既唔怪哂佢啦
因為無必要
都係跟住個protocol嚟做
教之前自己做一次就得
老實講做lab同炒餸差唔多 跟住個食譜嚟做 差極有個譜
利申教過自己都無讀過嘅科
唔係新鮮事
個部顯微鏡佢入完參數之後成個傻鳩企左係度唔識點做
我有個lab係anatomy related 但個ta physics postgrad
問佢啲嘢點解點做完全唔知
叫我睇notes 自己google
Confocal?
條友係biophysics果啲?
好少會由physical sciences跨到嚟life science
冇深究
問佢佢話自己修physics 唔識呢啲

做lab 雖然係跟食譜做咁
但當中啲嘢點解會咁做 點解會變成咁 我都想知架嘛
咁唔識都正常
就算係用開confocal嘅pg都未必識用
我果間u confocal有個technician管
要用搵佢就得 唔駛自己set嘢
自己返去睇lecture notes
呢啲TA例牌唔識架啦,不過我個邊啲ta都有做吓功課,完Lab攞佢地張貓紙影完就搞掂
大家都係被迫
佢地被迫教你 你地被迫做lab
咁叫看更叔叔清潔姐姐順便睇住個lab都得啦
咁有啲機都要佢地操作,otherwise好浪費時間
個technicaian都唔識既,後尾搵左個識做既幫吓手先勉強搞掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞