CRO財困揮手區(6)

981 回覆
15 Like 1 Dislike
好似上個post有人講話啲錢射咗落海
有冇ching知stake 180日拎卡果段period有幾%息?
要睇你咩卡
紅色最basic果張
紅/綠紫/rose
0/10/12
我未見到個Wallet唔敢轉住

再轉過去,一個月free 一次transaction fee
我有code,睇下有冇需要,有先po
Ruby 冇息,起碼要綠/紫卡以上先有
分享一下一個入金方法,唔知有冇巴打介紹過,要有Wirex咭(另一張crypto咭)

1. 用credit or debit card喺Wirex入金,直接入港紙用港紙結算,手續費為零

2. 喺Crypto.com Visa Card版面top up SGD, 用Wirex咭俾錢

Wirex咭賣點係可以用多國貨幣,而且冇FX差價
FX大概為1 SGD = 5.810 HKD

3. 入左SGD落Crypto.com Visa Card後exchange做港紙,大概1 SGD = 5.794 HKD

好處
- 全程冇經過crypto交易,所以冇交易bid/ask spread或買賣手續費
- FX差價極低,總成本<0.3%
好似幾好,Ching 一直都用呢個方法?
Yes
係咪wirex 廣告黎
不過開番張旅行用都唔差
出名易lock 卡
我啱啱先開始咋,點解呢? 因為亂用?
聽聞係無啦啦LOCK你,又幾個月問一次住址証明
咁如果去去下旅行旨意佢張卡, 都幾掃興
你個問題係有邊間冇ban crypto
直接買BUSD射入去都唔係差好遠
不過我每次都要諗一輪到底直接買busd 定 買usdt 再轉busd
永遠都唔需要撈到最底 因為冇可能估到
所以如果你想長期持有
0.3 呢啲相對低位一定要入
hkd 入ib
出usd citi
wire transfer matrixport(circle usdc)
味得lo
係呀
我都係binance C2C 買usdt 再轉再射,暫時唯有咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞