蔡子強嘆年輕人不知進退輸掉香港民主運動30年的成果

266 回覆
46 Like 680 Dislike
做既野根本一樣, 係政府唔同者
當年都只係係唔係就出黎遊行
分別係當年港英你遊行下夠多人, 都會聽下你講
依家遊行下就派狗咬你
賴年輕人做乜, 同當年老野做既野都一樣
最搞笑係,明明上一代嘅自由係英國治下施捨比我哋,
而97後係一路倒退,班人就成日講到佢哋做咗好多嘢,究竟做咗乜嘢?
03年 23條都係靠田北俊,關你班泛民撚事
奴隸思維學咩人搞民主姐
屌垃圾蔡子強
唔係施捨, 當年好多遊行
都係爭取返黎
分別係係咩政府當權
從來唔係市民問題
皇后碼頭、高鐵、新界東北,
有邊次成功
蔡生嘅民主 = 政府比你發聲發洩一下,等你覺得度氣順啲,然後佢繼續一意孤行
https://youtu.be/kk39dBGPAt4

香港民主派成功爭取民選議員可以俾食Q趕岀議士廳
搞到佢無得做評論所以嬲豬
用黎搵食左30年, 賺夠退休
其實,最慘係坐監果D
你己經講出左重點啦,只要佢唔鍾意就可以出手,咁點樣叫自由?
澳門呢???
做到十足, 咪又係被收皮
: 斷我米路以後無得呃飯食
佢冇講錯
咁14年又唔袋住先?
贏咗啲乜你唔知?你有冇係香港?依家國際社會個個都知中共係開口講大話,冇人信,中共講啲嘢外國都係十五十六,會有少少唔信,但都聽住先

依家,就算中共話冇新疆集中營,乜乜77都冇人會信,因為香港拆穿咗佢。事實係眼事

依家香港會慢慢越黎越封閉,變咗中國其中一個省,最後就成個中國變北韓
泛民就係睇得自己太高
根本中共就唔係識你叫蔡子強 所以賞賜﹑妥協
係因為唔想搞串個party 繼續用香港同歐美拎錢拎技術
果時你是但搵個張三李四陳五出黎 人地都一樣咁對你
調返轉 西藏新疆冇白手套作用 所以唯有鎮壓一途 你出名如新疆大學校長都可以處死
點証明唔抗爭就唔會今日咁,咁又點解有d地方抗爭又得,個國際形勢係令中共不斷收緊既原因,睇得自己咁重要,就算一開始唔係武力,係從政治上,都唔鳩俾你參與,講經呀。
然後問你有冇後悔失去左過去30年進貢比女神,然後間中收到句多謝既成果
弊在玉碎嗰班本土垃圾根本日本皇軍咁
叫人哋做萬歲衝鋒,衝出去死
自己後邊叫口號上位再將個責任歸咎比對家
呃飯食三十年
屌你老母蔡子強,呢三十年香港人有贏過啲咩?

呢三十年嚟共產黨一直強姦緊香港人,你班老鬼所謂既爭取過好多野,咪等於叫個強姦犯帶套屌囉,咁呢兩年香港人激嬲個強姦犯,共產黨而家咪收番曬啲安全套,夾硬中出囉。
用詞請精準啲

攬炒嘅唔係我哋,我哋只係提倡攬炒

有能力同權力攬炒嘅人,永遠都係政權一方
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞