[動畫POST]進擊的巨人The Final Season Part 2 (69) 睇完po頭先好問野

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
屌咩....為左賺錢 ...
斬開啲劇情 一勿勿咁賣
唔通想一次過睇到尾真係咁難咩...
求補腦
點解有D 直接打針, 或者好似雷斯咁奶下D液就即刻變巨人
有D好似part 4 開頭空降果班, 或者飲咗加料紅酒, 要等Zeke 嗌先至會變巨人?
份量問題?
俾紅酒溝到好浠
賺錢其次
Part2今次工期係比起Part1健康,但製作時間應該唔夠1年
後面131/132至139啲大場面要喺今年播完,個人覺得冇咩可能性,除非部份ppt
製作難度本身高過其他動畫,最後果場戰鬥仲要係最難搞
但係巨人係海外最hit 嘅動畫
劇場版遲過日本咁多
好浪費個熱潮
同埋個劇情咁複雜
唔係追開根本睇唔明
日本國內實際入場人數應該少過鬼滅好多

唔知有冇可能出兩集個零鐘嘅special episodes呢?
總好過因為工期問題,做啲垃圾出黎
電影既話其實日本同海外票房都有啲危

日本:對結局大致好評,但巨人本身既黑暗血腥同政治題材根本唔係真係岩日本人口味,唔係追開既好難好似鬼滅咁入坑,最後又係靠Levi同CP吸粉去睇

海外:文戲打戲都中意,但對結局劣評>好評,玩同人既又比日本少,假設電影由132話開始,肯入場既未必真係多,再加上海外既係幾十個國家唔係一個single market,同埋又有疫情因素,最後大機率只係會上netflix而唔係真係戲院上映
外國加埋咁多國家上netflix應該仲好
OP有131嘅scene,應該做到131
飲唔會直接變 要有皇室血統嘅人發動共鳴先得
但係打落後頸就直接變
my war都做到139,
衝擊都做到
應該唔關事
本來都咁諗, 就係因為呢條雷斯奶少少就變, 搞到我confuse
S4嗰啲 係將Zeke自己嘅脊髓液 注入受害者度,令佢哋俾 脊髓液來源 Zeke 控制

Rod Reiss 呢度係「受」嗰方,所以同皇室冇關係 (支巨人針嘅原主人都應該死咗N世)
concentration唔同
1. 巨人脊髓液同皇族脊髓液既分別

新年又到
仲有冇之後
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞