[動畫POST]進擊的巨人The Final Season Part 2 (69) 睇完po頭先好問野

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
Mappa d畫風無問題 係節奏出事
睇完唔知點解個樣會咁
利申漫畫睇完但已經唔係好記得劇情
角色年紀大咗、故事格局大咗、劇情重心轉移
令到處理畫面嘅方法有唔同 都正常嘅,未必係兩間公司style嘅區別
諫山創有參與動畫製作討論,我諗係佢畀意見wit 作畫要用高對比度 高飽和度 營造出打怪物嘅熱血感,依家上升到國家戰爭層面 就要淡化色彩,講多d故事

Louise
One of the best Yeagerists
連登仔係咁㗎啦
到咗part 2仲講緊作畫

Zeke原來有着返條褲,仲以為一直全裸狀態
外國d reaction 乜都9分以上㗎啦
我已經放棄咗睇

而家又覺得mappa畫風寫實D
都配合到結局既氣氛
邊個俾自己條褲佢
法爾可小天使 後期真係最有好感角色
唔係點推po
我覺得Mappa既巨人動作 有個大問題係 無左重量感
儘管佢已經加左環境效果(風/塵) 但本身個動作無左緩速
睇落敏捷左 變到好似普通人係到跑緊咁

爭好撚遠
漫畫畫得好睇好多
下集應該好睇到仆街
mappa處理動作細節真係差好多皮…
唔講打戲,平時普通行路/做動作 都硬係覺得唔smooth
好多位 會知佢想營造咩氣氛,但就係做唔到 好生硬咁,例如行樓梯嗰幕

讚嘅位係 頭兩集嚟講part 2作畫係穩定咗嘅(希望keep到),起碼冇大崩
同埋啲畫風/人設都算習慣咗(見怪不怪了)
法仔條黑色手巾咩意思 太耐冇睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞