[動畫POST]進擊的巨人The Final Season Part 2 (69) 睇完po頭先好問野

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
mappa d bgm好唔夾,個節奏唔知想點咁
有時無聊,就會諗超大巨係bug
獸巨:AOE / 法師,但近戰垃圾
車巨:要靠士兵,無人幫手又係廢

Part 1 如果用超大巨一野就炸q咗人地要塞
地下室如果係阿明變身,成個城市直頭下陷埋
Part 2 呢兩集,阿明應該輕鬆1打3
mappa好廢wo,完全唔識好似wit 夾配樂配返個氣勢同氣氛出黎
點搞呀,仲講之後第5集會好正,d音樂仲咁垃圾一定唔掂
唔敢有期望
山本有幾首寫得幾唔錯,主要係音監問題,要怪就怪三間雅文
wit 果陣淨係歌都J 死人
牙明又傾又砌路線
要阿撚食左牙明先得
今集真係好差
吉克出場個下完全無感覺
艾倫打飛顎巨同大叫扯爆萊納個上顎又係毫無氣勢
漫畫有張力好多

第5集
有d畫面又成日唔成個過程畫哂,好似吉克掉石頭,有d位你要畫埋佢掉既過程,佢就直接畫到掉中個畫面,成日有種偷工減料既感覺.....
同埋製作組好似唔係好理解讀者想睇既畫面,其實簡山個分鏡好撚完美,唔應該成日擅自改撚左佢,好似飛船爆炸個霸氣畫面又改撚左,最尾賈碧同法爾可跑步果d原作明明係兩人紅住臉互望咁跑又無撚左,睇到谷住谷住....後面幾集係大高潮位,等睇mappa做到無哂氣勢

Backstory
呢幕真係做得好差完全show唔到艾倫突然抬頭還擊個霸氣變左慢慢拗手瓜鬥大力咁咁 反而元帥射獸巨又做得幾好
Mappa個製作團隊
再睇下隔離ufo
加埋d凳識震嘅話
咁賈碧果段都還好
但你叫MAPPA比心機整巨人動作戲就算鳩數啦
有冇 reddit撚係到?想問下號召外國Fans開個投票
要求講談社眾籌搵wit重製Final Season 可唔可行
Part 2 呢度超巨變身 放核彈會敵我全滅
唔放核彈就浪費一次變身機會(超巨 Cool Down 係 3 日一次),動作又慢

唔係咁易用㗎葉師傅
集英社就低機率
講談社都唔理動畫質素點,剩在乎漫畫果啲既銷量
Netflix出左第2集了

又要講, 連登只係少眾...
其實依家睇返wit畫風又覺得膠咗d
如果偏mappa畫風但整得認真少少就好..mappa太唔穩定,艾倫今集個樣同part1都兩個世界
咁如果超巨繼承者
食左車巨 會唔會 減變身CD
係咁變身係咁爆 + 持久
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞