[動畫POST]進擊的巨人The Final Season Part 2 (69) 睇完po頭先好問野

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
現在睇慣左Mappa 又覺得ok
現在你比翻Wit 個種畫風我 又會覺得好正氣 好positive
S4 Part1之所以參差多數都係關佢事
趕住迎嚟大結局之前上架,從而提升返漫畫銷量(事實上都升咗唔少
雖然氣氛有d怪但都收貨啦.
btw外國d reaction好滿意
去到part2都仲有人討論要wit 做返巨人
wit似少年漫
mappa似出面電影
比上不足,比下有餘
Mappa 唔接手,就無公司肯做
JC staff or DEEN
有巨人畫面就有震 咁成場震唔停
原本都冇乜期望,因為Part 1已經灰左,
開頭睇仲覺得拎Part 1嚟比進步左添,
但你諗下劇情都就嚟_ _MAPPA都搞到咁,
然後再幻想下如果Wit 整會點
(例子:S1搬石頭人類第一次勝利、S2萊納城牆下變身+YouSeeBIGGIRL OST)
動作戲以前WIT做到12/10
依家MAPPA跌返去8/10
睇落差好遠, 但宏觀嚟講都稱得上水準之作啦
唔講以為去到一拳S2咁
Blu-ray版要點先有得睇?
買BluRay囉

但硬係覺得節奏感連貫性好怪
今季想買巨人同着せ恋
作畫唔係親生仔算係咁
今季已經好咗,啲巨人打戲好過上季
但文戲我係覺得MAPPA絕對唔差
今集拖少少,應該係因為今季做唔晒,要預做到某一個位停
唔好又柒出國際啦,WIT Studio 上年淨計虧損都5億yen(3千萬港幣),眾籌籌得幾多
睇得好唔舒服
得1集
不如號召AoE好過
冇8分咁多
巨人動作一向fps低 又冇打擊感,立體機動冇乜速度感 臨場感
今集連班人開頭跑樓梯我都覺得kick kick 地

我覺得wit都可以營造到艾倫反派嘅感覺
跑樓梯個到就知個基本功唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞