[I/A] World Flipper 日版 (247) 又誤中1001

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
有冇唔洗魔女同斬鐵既超鯊隊
PF
禮機fever
weak

終於秒到隻臭蟹
想要雷力架

https://worldflipper.jp/sp/news/detail.php?announce_id=1301
有新野玩好滾動
你的破星結晶存量足夠嗎
係咪代表有啲廢角有機翻生

效果Random
技能軸
大家都會變強之下
多少少攻擊力或者開局充電
仲有部分未講 最多兩樣
即係點淨係睇得明到100lv 先開得
呢啲野我覺得都係用量堆嘅啫
全部食到max咪唔使理random
玩加蛋啦
可以堆就好
臭碎我封利是呢
扮工偷睇
角色最大Lv 100時可以開Ex
需要對應破星晶或者新道具
新道具有分唔同屬性同稀有
可以令角色多最多兩種技能 加攻 加充能之類
技能同數值都係Random
抽到本身有嘅角色會俾返對應新道具
例如我又抽到暗叔會俾五星暗新道具我
以前嘅會賠返
有錯請指點
掉轉諗破星晶以後會唔會派多d?
等我搵到工再嚟問過
我覺得唔會
就算係想推呢個系統
都只係會多啲新道具
無理解錯應該可以直接當係加蛋果類系統

Ex boost有兩種,一個係Ex Stat (加HP/攻嘅白值),一個係Ex Ability (1、2板果類攻擊力up/開場叉電etc)

Ex boost要食破星結晶/新item火 (Alta Light?),新item都會分星數
用結晶斷估係想令3、4星晶多個用途,因為依家大部分人都係無限囤積
我自己平時都無換足,希望唔會比營運懲罰

100lv左先可以食,意料之中

就咁睇佢sample張圖,食一舊就同時會有Ex Stat(數值唔知係random定點)同0-2個Ex Ab

先睇ex stat,唔知佢啲數值係9填定點,但如果一舊就200HP 40攻,即係啪1粒就加5%白值左右,唔知max可以食幾多粒
不過重點一定係Ex Ab架啦,多0-2招被動個影響可以好大下,尤其佢sample嘅12%全體攻同7.5%藍條數值唔算低,差唔多係2板level

最大問題都係佢到底點決定咩角色有咩Ex Ab,如果真係全部角色共用同一個Ex Ab pool然後係入面隨機抽最多2個就仆街了

RNG可以影響嘅位太多,唔講數值,連抽咩技都控制唔到好難想像到時會點
好處係唔同人嘅角色唔會再一樣,組隊多啲變化? 但都幾肯定類似咁樣實比人屌到仆街
一係就每個人都set好左有幾招Ex Ab,可以無視RNG用量食到滿,咁樣會正常少少,唔係嘅話佢應該就要比人reset去抽
不過0-2,feel到係非洲人地獄,啪晒身上所有火都升唔到就好笑
火嘅入手方法係入手重複角色,留意唔使100左隻角之後先會有火,第二隻應該已經會有
除左一般抽角,星粒商店換角換重複角都計
火會按屬性同星數去分

實裝之後會按重複角色量補返火比所有人,不過無講幾時
但老屎忽們相信肯撚定唔會缺火
果陣拆重複角啲星粒一反還就反還13000,呢個應該都唔會少得去邊
再睇多次原文感覺又唔係好似加蛋呢啲可以食到滿嘅系統
反而似係每個角色可以啪一粒火去抽Ex Stat數值同Ex Ab效果&數值
推爆佢預備復活
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞