[I/A] World Flipper 日版 (247) 又誤中1001

1001 回覆
0 Like 1 Dislike
我估你今日打咗兩場地獄
咁即係無打活動超+
終於不再單吊emt
單抽券補埋EMT 多謝CY baba
無體了 THANKS

清零先岩岩好井埋emt 屌你老味
多謝大佬
個個都單抽中 我就210
留名中5*
新Po 留名
按摩劍:
留名
終於有新2版
力架 - 背水
光四星 - 能力
2板可唔可以救起粉毛?
Zeta 星船 團長 龍騎 都輪唔到佢
唔係粉毛弱, 係其他太強
下次就到佢地, 龍騎同3隻五星上場率都高
當你抽得多,你會發現有new/唔係105已經算係賺左辣殺驚歪率高到
翻睇第八章,唔係好明d野

臨尾係話依個世界變成同觀星之城一樣,啫係本身佢地打黎打去用flipper彈黎彈去既都係同一個世界?而觀星之城係第二個世界既野?
定係佢而家每一個故事都計係一個世界,而家係7合1左,所以本身觀星之城都係另一個7合1既世界?
黑stella係用唔知咩方法令到7合1依樣野發生左?

stella本身係上位者,勇者係幫上位者肅清穿梭唔同世界既人?
終於得閒睇翻譯版睇完有d問號
利申未睇9/10章

聲巴解唔解答到我既問題
爆左post無左回事放假係屋企掛住睇漫畫惡靈卍解Pkm
stella本身係上位者,勇者係幫上位者肅清穿梭唔同世界既人?

有少少唔同,但基本無咩錯
Stella唔係上位者,Stella係上位者嘅巫女(使者果類?)
Stella會去利用勇者(肅清之劍)去肅清穿梭唔同世界嘅人(甚至係成個世界,所以把劍先叫破星劍)

黑stella係用唔知咩方法令到7合1依樣野發生左?

啟動World Flipper+穿梭呢個行為本身就會令世界趨向融合,類似第6章大和世界東西國、第7章妖精世界、勇者世界
所以上位者先會隱藏WF同禁止啲人用WF,因為上位者係想極力避免呢樣野
(但唔知係想避免世界融合定係避免啲人穿梭世界,無咩印象劇情有無講清楚)

臨尾係話依個世界變成同觀星之城一樣,啫係本身佢地打黎打去用flipper彈黎彈去既都係同一個世界?而觀星之城係第二個世界既野?
定係佢而家每一個故事都計係一個世界,而家係7合1左,所以本身觀星之城都係另一個7合1既世界?

對呢段無乜印象,可能要睇埋前文後理先知佢指乜野變得同星見街一樣

但星見街本身係一個Stella用嚟觀察星(唔同世界)再透過WF派勇者去唔同世界肅清嘅地方,某程度上唔太算係一個世界?
而其他世界(1-7章嘅每一個世界&摩天樓世界&魔界etc)本身係無啟動WF嘅情況下,應該係無辦法知道/觀測到其他世界嘅存在
但8章打後世界開始融合之後,我記得有一幕係佢地可以係7章勇者個世界度直接見到其他星星(世界),我估應該係講緊呢樣野變得同星見街一樣
幾時有屬性必得呀
想要毒撚呀大哥
利申,全部都係個人對劇情理解
連擊風pickup
不過好似好耐無見過屬性pickup
無毒撚既我唔配叫彈珠玩家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞