其實每年有幾多個Fg入到JP Morgan, Goldman sachs呢類ibank

289 回覆
18 Like 131 Dislike
傻既先唔要450k.
當自己係youtube 果D daytrader 咩

唔炒股仲可以炒其他野
買撈買hermes 都升得快
Capital gain tax會唔會細過income tax
得喇知你識人威喇
明明樓上講緊450k vs 120k 你無啦啦話人夠quali所以係300k
次次都見到哩種reply得啖笑,連登仔淨係幻想入ibank就男嘅靠屋企、女嘅靠上床。事實上係大部份入得嘅人都只係通常好醒同時由細開始好自律又有明確目標,入ibank fo嘅local不外乎係成績好、早規劃做intern、interview準備足、有參加下課外活動

利申本身屋企無錢讀local u
但做過標題其中一間s&t、亦都做過其他行ibd
通常呢d人好早係中學就跑出
我諗你都唔例外
拎船拎到手軟
Ching 個名

Btw 識既s&t ibd 人都係無家底,講真一般有家底重同你通頂搵你幾個臭錢咩,一句爸爸要樓有樓要拉利有拉利
中學無跑出
大學識諗就夠
其實中學唔太關事
Snt 洗鬼通宵
你可以話小康中產
有錢就講唔上啦
點解要追
唔會連cv screening都過唔到咩
咁按比例中產比好窮係多啲 都係正常
唔會 成績不嬲唔係最重要
有同學靠Uncle介紹
自問自己d經歷都多同出眾,成日比人screen走
中學唔跑出點入間靚U
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞